Marya Schoenmode

Het was een hele stap toen Maria Reizevoort in 1992, na een lang dienstverband in de mode, haar ondernemersdroom realiseerde met de start van haar Marya Schoenmode. In een prachtig oud pand aan Laar, begon ze met een winkel van 50 vierkante meter. Het succes liet niet lang op zich wachten en de winkel bleek dan ook al snel te klein. 24 jaar na de start beschikt Marya Schoenmode over drie winkels. In 2002 werd een kinderschoenenwinkel geopend en in 2014 een aangrenzende winkel met toegankelijke damesschoenen van Tamaris en Rieker. Het winkeloppervlak is uitgegroeid tot ruim het tienvoudige sinds de start.

Vragend naar het geheim van haar succes toont Maria zich bescheiden. “Er is weinig geheims aan” vindt Maria. “Het is vooral kunnen invoelen wat de klant wil”. “En weten wat er te koop is”, zegt ze. “Een eigenschap die elke ondernemer misschien wel dient te hebben”, vervolgt Maria. Om te weten wat de laatste mode is in schoenen en tassenland, bezoekt ze steevast de allerbelangrijkste vakbeurzen. Vooral in Milaan zijn de meest actuele trends te spotten weet Maria. Een ander geheim van haar succes ligt misschien in het feit dat Maria veelvuldig in de winkel te vinden is. Want ondanks het feit dat ze inmiddels zo’n 30 medewerkers heeft, vindt ze het contact met de klant niet alleen leuk maar ook essentieel. “Alleen wanneer je dagelijks de klanten ziet en hoort, weet je wat er werkelijk speelt”, is de overtuiging van Maria.

Sinds een aantal jaren zijn ook de beide zoons van Maria betrokken in het bedrijf. De één bemoeit zich vooral met de online activiteiten, want ook daarin onderneemt het bedrijf de nodige stappen. De andere zoon bemoeit zich meer met de operationele zaken in de winkel. Rens, de partner van Maria, heeft zijn aandacht gevestigd op de automatisering.

OOvB is sinds enkele jaren adviseur en accountant van Marya Schoenmode. Naast de verantwoordelijkheid voor de administratieve uitvoering en de salarisadministratie, is de adviesrol van OOvB flink toegenomen. Dankzij de voortdurende groei komen ook fiscale kwesties om de hoek kijken. Zeker nu vaker nagedacht wordt over ‘later’ en de zonen van Maria een definitieve toekomst zien in de schoenenzaak.

“Het is prettig om te kunnen vertrouwen op een deskundige sparringpartner die zowel de zakelijke situatie als de wensen van ons gezin weet te vertalen in een ideale fiscale oplossing”, vertelt Maria.

“Dankzij OOvB hoef ik me geen zorgen te maken over zaken waarover ik me geen zorgen wil maken”, besluit Maria Reizevoort.