Steenhouwerij J.H.Smits & Zonen BV

Ervaring en historie is ook een toegevoegde waarde!

Soms vertelt een bedrijfsnaam meer dan je in honderd woorden zou kunnen uitleggen. In het geval van Steenhouwerij J.H. Smits & Zonen, sinds 1848, is dat ook zo. Steenhouwerij, duidelijker kan niet. En, sinds 1848! Dat betekent wel iets. Ervaring, vakmanschap, soliditeit én ondernemerschap. Want als je als familiebedrijf een dergelijke historie hebt, mag je ervan uitgaan dat er naast tijden van voorspoed ook periodes van tegenwind zijn overwonnen. Het verklaart waarschijnlijk ook iets van de rust die Theo Smits uitstraalt. Bij hem vind je geen onrust over de huidige crisis. En Theo kan met zijn 58 jaar ook uit eigen ervaring spreken. Immers was hij als tiener al werkzaam in het bedrijf en nam hij uiteindelijk op dertigjarige leeftijd het familiebedrijf over. Als je zou verwachten dat het bedrijf traditioneel en ouderwets is, kom je bedrogen uit. De nieuwste CNC aangestuurde freesmachines zorgen ervoor dat complexe opdrachten in natuursteen uitgevoerd kunnen worden. Het ouderwetse hand-ambacht is weliswaar verdwenen maar de liefde voor natuursteen is er niet minder om. Met zorg worden stukken natuursteen geselecteerd voor een specifieke toepassing. Van vensterbank en dorpel, tot strakke designaanrecht of wastafel.

Theo Smits vertrouwt al tientallen jaren op de kennis en dienstverlening van OOvB. Als accountant en fiscaal specialist, maar vooral ook als klankbord. “Ik denk dat ik op mijn eigen vakgebied goed op de hoogte ben van alle ontwikkelingen, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt twijfelen over de bedrijfsvoering”, zo vertelt Theo Smits. “De bedragen die gemoeid zijn bij een investering in nieuwe machines liegen er niet om. Dan is het prettig om ruggespraak te kunnen hebben met een accountant die jouw bedrijf ook echt goed kent. In het geval van OOvB is dat dus zo”, aldus Smits. 

“Klanten vragen steeds meer om bijzondere toepassingen. In vorm en in materiaal. Het is de reden dat we ook aanvragen in composiet uitvoeren. De naadloze spoelbak is daar een voorbeeld van. We moeten dan ook mee met onze produktietechnieken om aan deze klantvraag te kunnen voldoen. Lastig zou de één zeggen. Kans en toegevoegde waarde, zou ik er zelf voor gebruiken” besluit Smits. Het is duidelijk waarom Steenhouwerij J.H.Smits & Zonen nog altijd springlevend is én voorloper in de natuursteenbranche.