Bedrijfsadvies

Strategisch advies op maat. 

Het blijkt dat ondernemers met een plan succesvoller zijn dan ondernemers die zich laten leiden door de waan van de dag en de kansen die zich spontaan voordoen. Logisch misschien. Toch is het zo dat veel ondernemers nalaten om een plan te maken voor de nabije toekomst. Om een antwoord te hebben op de vraag; “waar sta ik over vijf jaar?” Daarom is het goed om zo nu en dan eens te praten met een bedrijfsadviseur. Die je bedrijf kent én die weet welke kansen er zijn.

Als ik met andere ondernemers spreek, dan hoor ik nog wel eens dat ik me met mijn bedrijf meer zou moeten focussen. Hoe doe ik dat?

Achter de focusvraag, zitten waarschijnlijk een groot aantal andere vragen. Want wat zou dat focussen bijvoorbeeld bijdragen aan je bedrijf? Een diepere vraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn? Wat is de werkelijk toegevoegde waarde van je bedrijf? En welke klanten hebben daar het meest behoefte aan? Vragen die te maken hebben met de strategische keuze van je bedrijf. Wil je daarover eens sparren? Vraag het je OOvB bedrijfsadviseur.

Ik heb behoefte aan een plan voor de langere termijn. Zodat we gemakkelijker keuzes kunnen maken. Maar hoe pak ik dat aan?

Nadenken over de toekomst van je bedrijf is heel verstandig. Je krijgt meer grip op de groei van je bedrijf. Of het nu gaat om de groei en ontwikkeling van medewerkers, de aandacht voor nieuwe klanten en nieuwe markten of zelfs de toegevoegde waarde van je bedrijf. Je OOvB bedrijfsadviseur gaat samen met jou als ondernemer aan de slag om een plan te maken waarin de belangrijkste aandachtsgebieden worden benoemd.  

Ik vraag me af of het niet slimmer is om een deel van de productie uit te besteden. Hoe maak ik de juiste afweging?

Er zijn tal van motieven te bedenken waarom je wel of niet zou kunnen uitbesteden. Als je de juiste rekensom wilt maken, dan dien je alle directe en indirecte kosten mee te nemen. Maar er zijn ook nog andere motieven die invloed hebben op een keuze. Het is dus belangrijk om alle voor- en nadelen in beeld te hebben voordat je een definitieve keuze maakt. Praat er maar eens over met een OOvB bedrijfsadviseur.