Bedrijfsadvies

Strategisch advies op maat. 

Het blijkt dat ondernemers met een plan succesvoller zijn dan ondernemers die zich laten leiden door de waan van de dag en de kansen die zich spontaan voordoen. Logisch misschien. Toch is het zo dat veel ondernemers nalaten om een plan te maken voor de nabije toekomst. Om een antwoord te hebben op de vraag; “waar sta ik over vijf jaar?” Daarom is het goed om zo nu en dan eens te praten met een bedrijfsadviseur. Die je bedrijf kent én die weet welke kansen er zijn.

Steeds vaker heb ik het idee dat mijn bedrijf te groot is om nog goed aan te sturen. Hoe kan ik hulp inroepen?

Je bent nooit te oud om te leren. Ook niet als gevestigd en succesvol ondernemer. Zo heeft ongeveer elke directeur van de grootste bedrijven in ons land een sparringpartner of coach. Dus, kijk eens rond welke ondernemer in de buurt een voorbeeld is. En vraag hem eens voor enkele gesprekken. Ook binnen het netwerk van OOvB zijn sparringpartners beschikbaar die een helder oog hebben voor de wijze waarop je je bedrijf weer met de juiste energie en focus kunt aansturen.

Als ik met andere ondernemers spreek, dan hoor ik nog wel eens dat ik me met mijn bedrijf meer zou moeten focussen. Hoe doe ik dat?

Achter de focusvraag, zitten waarschijnlijk een groot aantal andere vragen. Want wat zou dat focussen bijvoorbeeld bijdragen aan je bedrijf? Een diepere vraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn? Wat is de werkelijk toegevoegde waarde van je bedrijf? En welke klanten hebben daar het meest behoefte aan? Vragen die te maken hebben met de strategische keuze van je bedrijf. Wil je daarover eens sparren? Vraag het je OOvB bedrijfsadviseur.

Ik heb behoefte aan een plan voor de langere termijn. Zodat we gemakkelijker keuzes kunnen maken. Maar hoe pak ik dat aan?

Nadenken over de toekomst van je bedrijf is heel verstandig. Je krijgt meer grip op de groei van je bedrijf. Of het nu gaat om de groei en ontwikkeling van medewerkers, de aandacht voor nieuwe klanten en nieuwe markten of zelfs de toegevoegde waarde van je bedrijf. Je OOvB bedrijfsadviseur gaat samen met jou als ondernemer aan de slag om een plan te maken waarin de belangrijkste aandachtsgebieden worden benoemd.