OOvB - Juridisch

Juridisch

Goede raad voorkomt een hoop problemen.

Hoewel je als gedreven ondernemer alles op alles zet om je klanten tevreden te houden, je medewerkers te motiveren en je toeleveranciers te waarderen, kan een zakelijk geschil altijd opduiken. Het zijn de momenten dat je behoefte hebt aan juridische kennis. Gelukkig beschikt OOvB adviseurs en accountants over een juridische adviesafdeling met ervaren juridische professionals. Of het nu gaat om een eerste inschatting, om uitgebreid juridisch advies of om je te begeleiden tijdens een juridische procedure. En dat is een prettige zekerheid.

We zijn in de laatste fase van een bedrijfsovername. Hoe weet ik zeker dat er geen verborgen verplichtingen zijn?

Bij een bedrijfsovername is het van belang om risico’s naar redelijkheid te verdelen. Een boekenonderzoek (due-dilligence) geeft zeker een beeld over de situatie van het bedrijf en de eventuele verplichtingen. Daarnaast is het belangrijk dat er een vrijwaring wordt opgesteld. Stel je maar eens voor dat er in het verleden een verkeerde pensioenafdracht is toegepast, waardoor een flinke naheffing op tafel zou kunnen komen. Een vrijwaring voorkomt dat je als nieuwe eigenaar verantwoordelijk bent.

Mijn leverancier komt zijn verplichting niet na waardoor de relatie met mijn klanten schade oploopt. Wat kan ik doen?

Deze vraag is niet 1, 2, 3 te beantwoorden. Wat is de reden waarom je leverancier zijn verplichting niet nakomt? Hoe dan ook is het belangrijk dat je de afspraken met je leverancier op papier hebt staan. Als je leverancier onterecht deze afspraak schendt, dan kun je je leverancier direct in gebreke stellen én aansprakelijk houden voor de schade die je zelf oploopt. Heb je je afspraken niet duidelijk op papier? Dan wordt het een stuk lastiger. Voor een advies op maat kun je beter een afspraak maken met de OOvB juridische adviseurs.