OOvB - Juridisch

Juridisch

Goede raad voorkomt een hoop problemen.

Hoewel je als gedreven ondernemer alles op alles zet om je klanten tevreden te houden, je medewerkers te motiveren en je toeleveranciers te waarderen, kan een zakelijk geschil altijd opduiken. Het zijn de momenten dat je behoefte hebt aan juridische kennis. Gelukkig beschikt OOvB adviseurs en accountants over een juridische adviesafdeling met ervaren juridische professionals. Of het nu gaat om een eerste inschatting, om uitgebreid juridisch advies of om je te begeleiden tijdens een juridische procedure. En dat is een prettige zekerheid.

Tijdens de coronalockdown heeft ons bedrijf nauwelijks inkomsten gehad. Dit heeft er toe geleid dat we tijdelijk een huurverlaging zijn overeengekomen. De verhuurder wil nu een einde maken aan de huurkorting. Wat is onze juridische positie?

Er zijn een groot aantal huurzaken voor de rechter geweest. En hoewel elke zaak uniek is, blijkt dat een huurkorting van zo’n 30% acceptabel is. Het is natuurlijk wel zo dat de huurder genoodzaakt is om inzicht te geven over de financiële situatie van het bedrijf. Als daarvan nog steeds sprake is, dan kun je opnieuw een formeel verzoek tot uitstel van huur bedrijfsruimte indienen. Uitstel is echter geen afstel, dus je zult wel in overleg dienen te treden met de verhuurder. De juristen van OOvB adviseurs en accountants kunnen je het juiste advies geven en je begeleiden in een dergelijk traject.

Mijn compagnon en ik lijken op een breuk af te stevenen. Hij dreigt met gedwongen verkoop van aandelen. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Het is erg vervelend als zakelijke compagnons en bedrijfseigenaren ruziënd over straat gaan. Slecht voor de medewerkers, slecht voor de zaken. Het beste advies? Blijf praten. Oplopende conflicten leiden uiteindelijk altijd tot verlies. De juridische weg is er één om weg te blijven. Een objectief gesprek met een jurist van OOvB als intermediair kan een stap in de goede richting zijn om tot enkele acceptabele mogelijkheden te komen.

Een medewerker lijkt zijn baan niet aan te kunnen. Hij loopt over van stress wat ten koste van de werksfeer gaat tussen collega’s. Ik wil hem ontslaan. Wat kan ik juridisch doen?

Ontslag door een verstoorde arbeidsrelatie is niet zo maar een gelopen race. Wellicht kan er ook sprake zijn van disfunctioneren. Maar dit laatste dient duidelijk aangetoond te kunnen worden door de werkgever in kwestie. Het helpt je zaak als het disfunctioneren tijdens functioneringsgesprekken is vastgelegd. De meeste kans van slagen heb je door constructief na te denken over oplossingen, desnoods samen met een mediator. Bij herhaaldelijk en feitelijk disfunctioneren kan ontslag mogelijk zijn.