OOvB - Groei & investeren

Groei & investeren? Mooi, maar hoe ga je dat betalen?

Een nieuwe kijk op groeifinanciering.

Het gaat goed met je bedrijf. Je ziet volop kansen als ondernemer en je wilt deze kansen graag benutten. Het roept tal van vragen op. Want hoe zet je deze kansen om in realiteit en hoe zorg je voor extra financiële slagkracht? Vragen die bekend in onze oren klinken. Vooral bij onze bedrijfsadviseurs en financieringsexperts van de OOvB Financieringsdesk. Probeer het maar eens.

Enkele jaren geleden zijn wij gestart met een huiswerkbegeleidingsdienst. We willen dit uitrollen in meerdere plaatsen.

Groeien is prima. Vooral als het is gebaseerd op bewezen succes. Toch is het bij uitbreiding belangrijk dat je de kwaliteit van je dienstverlening bewaakt en dat de groei in de organisatie je ambitie kan bijhouden. Het lijkt erop dat groeigeld in dit geval niet de grootste uitdaging is. Het is in ieder geval belangrijk om een helder groeiplan te maken waarin alle zakelijke overwegingen aan bod komen. Een OOvB bedrijfsadviseur kan je helpen om een deugdelijk plan te maken.

We kunnen de inboedel, reparatie- en onderhoudsapparatuur, van een concurrent voor een aantrekkelijk bedrag overnemen. Een deel ervan kunnen we zelfs doorverkopen. Hoe financier ik dat?

Je bent zelf waarschijnlijk ondernemer genoeg om te weten of de ‘deal’ die je kunt sluiten aantrekkelijk is. Als het gaat om grotendeels een tijdelijke financiering (een deel ga je tenslotte doorverkopen), dan kun je terecht bij een aantal financieringsinstellingen. Een alternatief kan ook zijn dat je ‘bekende’ ondernemers uit je netwerk vraagt voor een tijdelijke financiering. Maar wees wel goed voorbereid. Praat er maar eens over met de experts van OOvB Financieringsdesk.

Ik wil investeren in meer productiecapaciteit. De bank vindt het te risicovol. Wat moet ik doen?

Naast banken zijn er vele andere financieringsopties beschikbaar. Leasemaatschappijen, alternatieve kredietverstrekkers, crowdfunders, participatiemaatschappijen, ze vullen graag de ruimte op die banken meer en meer laten liggen. De experts van OOvB Financieringsdesk treden graag op als doortastende partner. Om mogelijkheden op een rijtje te zetten. Maar ook om de onderhandelingen te voeren met financiële partijen.