OOvB - Financiering

Financiering? Wat zijn de mogelijkheden?

Ontdek de veelheid aan financieringsopties. 

Vraagt je ondernemersambitie om extra financiering? Dan is het goed te weten dat er vele financieringen mogelijk zijn. Speciaal voor ondernemers heeft OOvB een team van ervaren en kundige bedrijfsfinancieringsspecialisten samengebracht in de OOvB Financieringsdesk. Benieuwd welke financieringsvragen worden gesteld? We hebben de meest voorkomende vragen alvast verzameld.

Ik wil mijn compagnon uitkopen. De bank wil echter maar een deel financieren. Hoe kan ik nu verder?

Het is mooi als je zoveel kansen ziet in je bedrijf. Dat is wat een ondernemer kenmerkt. Afhankelijk van de omvang van de financiering voor uitkoop, kun je je compagnon vragen om zijn uitkoop in een lening om te zetten. Daarbij zou je op vaste tijden een deel van deze lening kunnen aflossen. Een andere mogelijkheid is om een financieringsspecialist ook met andere geldverstrekkers in contact te laten treden voor een deelfinanciering. Vraag het maar eens na bij OOvB Financieringsdesk.

Wij willen een nieuwe lasersnijder aanschaffen. De fabrikant biedt ons een leasecontract aan. Wat zijn de voor- en nadelen?

Het leasen van bedrijfsmiddelen kan heel interessant zijn. Zeker nu banken zich niet altijd even meedenkend opstellen. Het kan zijn dat je machine-aanbieder een aantrekkelijk voorwaardenpakket neerlegt (misschien wel met een interessante inruil op termijn?). Wil je echter toch onafhankelijk zijn, dan is een offerte van een neutrale leasemaatschappij een slimme zakelijke optie. Een antwoord op maat krijg je natuurlijk van de OOvB Financieringsdesk.

Ik heb het idee dat ik veel rente betaal op de hypotheek van mijn bedrijfspand. Wat zijn de mogelijkheden om dit te verlagen?

Het is verstandig en zakelijk om zo nu en dan eens te kijken naar je lopende verplichtingen. Dat geldt voor je energiekosten, maar dat geldt evenzeer voor je financiële verplichtingen. Zo ervaren wij in de praktijk dat herfinanciering vaak een aanzienlijke besparing kan opleveren. Een afspraak met de OOvB Financieringsdesk is snel gemaakt.