OOvB - Financiering

Financiering? Wat zijn de mogelijkheden?

Ontdek de veelheid aan financieringsopties. 

Vraagt je ondernemersambitie om extra financiering? Dan is het goed te weten dat er vele financieringen mogelijk zijn. Speciaal voor ondernemers heeft OOvB een team van ervaren en kundige bedrijfsfinancieringsspecialisten samengebracht in de OOvB Financieringsdesk. Benieuwd welke financieringsvragen worden gesteld? We hebben de meest voorkomende vragen alvast verzameld.

Om in te spelen op de grotere vraag, willen we extra voorraden aanleggen. Hoe regelen we de financiering?

We merken een voorzichtige houding bij banken als het gaat om de financiering van voorraden. Vooral als die voorraden afwijken van de ervaringskengetallen. Toch kan het zijn dat je het als ondernemer van belang vindt om extra voorraden aan te leggen, bijvoorbeeld vanwege leveringszekerheid. Het is dan van belang om een goede onderbouwing te hebben. Naast een goede onderbouwing kan het helpen om naast de reguliere bank, gespecialiseerde voorraadfinanciers te betrekken in het plan. Echter, welke route je ook wilt afleggen, het gaat om maatwerk waarbij de experts van de OOvB Financieringsdesk kunnen helpen. 

We willen uitbreiden met een nieuwe locatie. Hoe financieren we het vastgoed?

Voor de financiering van vastgoed gelden een aantal regels. Zo zal een bank wat terughoudender zijn als je belegger bent, dan wanneer je het pand wilt kopen vanuit een zakelijke exploitatie. Daarbij werkt het in je voordeel als je bestaande bedrijf een bewezen resultaat laat zien. Wat nog meer in je voordeel spreekt? Als de waarde van je vastgoed de hypotheekwaarde overstijgt. Het is dan ook raadzaam om ook te kijken naar je huidige financiering en hypotheken. Want het kan best zijn dat daar flink wat ruimte zit. Maar ook wanneer dat niet het geval is, zijn er mogelijkheden. Op dit moment zijn er tal van financieringsfondsen die vastgoed willen financieren. Voor meer informatie raadpleeg je het best de OOvB Financieringsdesk.

Om onze bakkerijproductie te optimaliseren, hebben we een nieuwe afbaklijn nodig. Wat is de beste financieringsvorm?

Vandaag de dag zijn er vele financieringsopties mogelijk. Dat is maar goed ook, aangezien de reguliere banken vaker een aarzelende houding aannemen. In dit geval is het interessant om een aantal financieringsmogelijkheden af te wegen. Aangezien het hier om een kapitaalsgoed gaat, behoort leasing tot de mogelijkheden. Maar ook de mogelijkheid van crowdfunding zou tot de mogelijkheden behoren, mits de renteverplichting niet al te hoog wordt. Bij OOvB Financieringsdesk vind je een advies op maat voor jouw financieringsbehoefte.

Ik wil mijn compagnon uitkopen. De bank wil echter maar een deel financieren. Hoe kan ik nu verder?

Het is mooi als je zoveel kansen ziet in je bedrijf. Dat is wat een ondernemer kenmerkt. Afhankelijk van de omvang van de financiering voor uitkoop, kun je je compagnon vragen om zijn uitkoop in een lening om te zetten. Daarbij zou je op vaste tijden een deel van deze lening kunnen aflossen. Een andere mogelijkheid is om een financieringsspecialist ook met andere geldverstrekkers in contact te laten treden voor een deelfinanciering. Vraag het maar eens na bij OOvB Financieringsdesk.