OOvB - Financiering

Financiering? Wat zijn de mogelijkheden?

Ontdek de veelheid aan financieringsopties. 

Vraagt je ondernemersambitie om extra financiering? Dan is het goed te weten dat er vele financieringen mogelijk zijn. Speciaal voor ondernemers heeft OOvB een team van ervaren en kundige bedrijfsfinancieringsspecialisten samengebracht in de OOvB Financieringsdesk. Benieuwd welke financieringsvragen worden gesteld? We hebben de meest voorkomende vragen alvast verzameld.

Soms krijg je maar één kans om een concurrent over te nemen. Hoe krijg je dan financiers aan boord?

Als adviseur dienen we soms mee te schakelen met het ondernemend vermogen van klanten. Vooral als dat ondernemend vermogen gepaard gaat met tijdsdruk, zoals de overname van een regionale concurrent door één van onze klanten. Daarbij gaat het niet alleen om de reële of strategische waarde van het bedrijf, maar vooral ook om de fiscale consequenties en verplichtingen die impact kunnen hebben op het bedrijf ná de aankoop. Sparren met banken en andere financiers, combinaties vinden met herkapitalisering van bestaande bezittingen of nieuwe financieringsconstructies ontwikkelen voor bijvoorbeeld lease. De combinatie van kennis, contacten en creativiteit bepaalt dan de toegevoegde waarde van de experts van OOvB Financieringsdesk.

Om in te spelen op de grotere vraag, willen we extra voorraden aanleggen. Hoe regelen we de financiering?

We merken een voorzichtige houding bij banken als het gaat om de financiering van voorraden. Vooral als die voorraden afwijken van de ervaringskengetallen. Toch kan het zijn dat je het als ondernemer van belang vindt om extra voorraden aan te leggen, bijvoorbeeld vanwege leveringszekerheid. Het is dan van belang om een goede onderbouwing te hebben. Naast een goede onderbouwing kan het helpen om naast de reguliere bank, gespecialiseerde voorraadfinanciers te betrekken in het plan. Echter, welke route je ook wilt afleggen, het gaat om maatwerk waarbij de experts van de OOvB Financieringsdesk kunnen helpen. 

We willen uitbreiden met een nieuwe locatie. Hoe financieren we het vastgoed?

Voor de financiering van vastgoed gelden een aantal regels. Zo zal een bank wat terughoudender zijn als je belegger bent, dan wanneer je het pand wilt kopen vanuit een zakelijke exploitatie. Daarbij werkt het in je voordeel als je bestaande bedrijf een bewezen resultaat laat zien. Wat nog meer in je voordeel spreekt? Als de waarde van je vastgoed de hypotheekwaarde overstijgt. Het is dan ook raadzaam om ook te kijken naar je huidige financiering en hypotheken. Want het kan best zijn dat daar flink wat ruimte zit. Maar ook wanneer dat niet het geval is, zijn er mogelijkheden. Op dit moment zijn er tal van financieringsfondsen die vastgoed willen financieren. Voor meer informatie raadpleeg je het best de OOvB Financieringsdesk.

Om onze bakkerijproductie te optimaliseren, hebben we een nieuwe afbaklijn nodig. Wat is de beste financieringsvorm?

Vandaag de dag zijn er vele financieringsopties mogelijk. Dat is maar goed ook, aangezien de reguliere banken vaker een aarzelende houding aannemen. In dit geval is het interessant om een aantal financieringsmogelijkheden af te wegen. Aangezien het hier om een kapitaalsgoed gaat, behoort leasing tot de mogelijkheden. Maar ook de mogelijkheid van crowdfunding zou tot de mogelijkheden behoren, mits de renteverplichting niet al te hoog wordt. Bij OOvB Financieringsdesk vind je een advies op maat voor jouw financieringsbehoefte.