OOvB - Financiering

Financiering? Wat zijn de mogelijkheden?

Ontdek de veelheid aan financieringsopties. 

Vraagt je ondernemersambitie om extra financiering? Dan is het goed te weten dat er vele financieringen mogelijk zijn. Speciaal voor ondernemers heeft OOvB een team van ervaren en kundige bedrijfsfinancieringsspecialisten samengebracht in de OOvB Financieringsdesk. Benieuwd welke financieringsvragen worden gesteld? We hebben de meest voorkomende vragen alvast verzameld.

Om onze bakkerijproductie te optimaliseren, hebben we een nieuwe afbaklijn nodig. Wat is de beste financieringsvorm?

Vandaag de dag zijn er vele financieringsopties mogelijk. Dat is maar goed ook, aangezien de reguliere banken vaker een aarzelende houding aannemen. In dit geval is het interessant om een aantal financieringsmogelijkheden af te wegen. Aangezien het hier om een kapitaalsgoed gaat, behoort leasing tot de mogelijkheden. Maar ook de mogelijkheid van crowdfunding zou tot de mogelijkheden behoren, mits de renteverplichting niet al te hoog wordt. Bij OOvB Financieringsdesk vind je een advies op maat voor jouw financieringsbehoefte.

Ik wil mijn compagnon uitkopen. De bank wil echter maar een deel financieren. Hoe kan ik nu verder?

Het is mooi als je zoveel kansen ziet in je bedrijf. Dat is wat een ondernemer kenmerkt. Afhankelijk van de omvang van de financiering voor uitkoop, kun je je compagnon vragen om zijn uitkoop in een lening om te zetten. Daarbij zou je op vaste tijden een deel van deze lening kunnen aflossen. Een andere mogelijkheid is om een financieringsspecialist ook met andere geldverstrekkers in contact te laten treden voor een deelfinanciering. Vraag het maar eens na bij OOvB Financieringsdesk.

Wij willen een nieuwe lasersnijder aanschaffen. De fabrikant biedt ons een leasecontract aan. Wat zijn de voor- en nadelen?

Het leasen van bedrijfsmiddelen kan heel interessant zijn. Zeker nu banken zich niet altijd even meedenkend opstellen. Het kan zijn dat je machine-aanbieder een aantrekkelijk voorwaardenpakket neerlegt (misschien wel met een interessante inruil op termijn?). Wil je echter toch onafhankelijk zijn, dan is een offerte van een neutrale leasemaatschappij een slimme zakelijke optie. Een antwoord op maat krijg je natuurlijk van de OOvB Financieringsdesk.