Aantal snelgroeiende bedrijven naar recordhoogte

Het Financieel Dagblad selecteert en publiceert jaarlijks een lijst met snelgroeiende bedrijven. Deze snelle groeiers strijden om de titel van Gouden Gazelle. Voorwaarde om opgenomen te worden in de lijst, is een omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaren en een winstgevende omzet.

Dit jaar zijn maar liefst 770 snelle groeiers opgenomen. Vorig jaar waren er dat nog bijna 100 minder. Toch is maar liefst een kwart van de geselecteerde bedrijven minder positief over de toekomst dan een jaar geleden. Brexit en een afkoelende wereldeconomie worden met name genoemd als mogelijke verstoorders van een voortdurende snelle groei.

Van de 770 FD Gazellen komen er 137 uit de provincie Noord Brabant, waarmee onze provincie de tweede provincie in Nederland is. Noord Holland en Zuid Holland scoren respectievelijk plaats 1 en plaats 3. De sectoren die het meest voorkomen? Zakelijke dienstverlening (bijna 40%) en ICT (bijna 25%).

Denk jij met je bedrijf in aanmerking te komen voor een FD Gazelle vermelding? Heb het er eens over met je OOvB bedrijfsadviseur. .