Chat GPT? Wat?

Hoe artificial intelligence ook jouw bedrijf verder kan brengen.

Waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord. Chat GPT. Een chatbot, gemaakt door OpenAI, waarmee je toegang krijgt tot kunstmatige of artificial intelligentie.

 

Kort gezegd, Chat GPT lijkt in functie een klein beetje op Google. Je hebt een vraag, tikt die in in het vraagvenster, en de computer gaat op zoek naar een antwoord. De wijze waarop het antwoord wordt gegeven, maakt het verschil echter enorm.

Terwijl Google zoekt naar ‘bestaande’ antwoorden of zoekopdrachten, creëert Chat GPT zelfstandig een antwoord op basis van de gevonden informatie. Dus, Google kopieert informatie, terwijl Chat GPT nieuw informatie creëert.

De vraag is natuurlijk, wat kun je als bedrijf doen met Chat GPT. We noemen enkele mogelijkheden.

 

  1. Creëren van content Op websites heb je vaak veel content nodig. Voor blogs, voor uitleg of voor extra informatie. Daarvoor kan Chat GPT je prima op weg helpen.  
  2. Vraag en antwoord Op vele websites vind je Q&A secties, ofwel vraag en antwoord secties. Met de juiste basisinformatie kan Chat GPT prima de rol overnemen van je klantenservice.  
  3. Email verkeer Vooral voor geautomatiseerde email kun je Chat GPT inzetten om een ideale tekst te genereren.

Of je nu wel of niet voornemens bent om Chat GPT in te zetten voor je bedrijf, het is sowieso zinvol om eens kennis te nemen van de mogelijkheden.