De 1,5 meter op kantoor en werkplek?

De 1,5 meter economie. Een term die we eigenlijk pas een maand kennen, en toch al zo gewoon klinkt. In de praktijk passen we de 1,5 meter ook al ruimschoots toe. Maar wat gaat het betekenen op kantoor? Als we over een aantal weken langzaam maar zeker afscheid gaan nemen van onze thuiswerkplek?

De meeste werkplekken en bureaus staan al wel op 1,5 meter uit elkaar. De grootste verandering zal dan ook te maken hebben met de wijze waarop we ons door de kantoorruimte verplaatsen. Een duidelijke looprichting – bewegwijzerd met pijlen en stickers – kan uitkomst bieden. Ook de toepassing van – akoestische – schermen en panelen kan uitkomst bieden. Verder is het zo dat het gebruik van gezamenlijke ruimtes zoals keukens en toiletten aangepast dient te worden. Hetzelfde geldt voor vergader- en overlegruimtes.

Naast het ‘afstand houden’ zal er aandacht gegeven dienen te worden aan extra hygiëne. Handen wassen is prima, maar de beschikbaarheid van hygiëne doekjes helpt om deurklinken, apparaten, balies, tafels te ontsmetten.

Is je kantoor niet op een goede manier coronaproof te maken voor al je kantoormedewerkers? Overweeg dan om je mensen in gedeelde groepen naar kantoor te laten komen. Veel succes…