Digitaal gedrag op de werkvloer blijkt grote bron van ergernis

Wat hebben ‘we’ het gemist. Het praatje op kantoor, bij de koffiemachine, met de collega, over de voetbalwedstrijd, het wielrennen, of dat ene tv programma.

Digitaal gedrag op de werkvloer blijkt grote bron van ergernis

Maar wat blijkt, nu we weer meer op kantoor zijn. ‘We’ ergeren ons kapot aan onze collega’s. Aan de herrie die ‘ze’ maken. Maar vooral ook aan het gedrag op de iPhone. Appen, scrollen, bellen….terwijl collega’s in de buurt zijn. Maar liefst 43% van de Nederlandse kantoorwerker stoort zich aan het digitale gedrag van collega’s. Overigens is het niet alleen het geluid dat hinder oplevert, ook het asociale gedrag om op een telefoon te kijken, terwijl er een gesprek wordt gevoerd, is ronduit ergerlijk. Uiteindelijk leidt deze digitale ergernis en afleiding voor een lagere productiviteit.

Maar, er is een oplossing. De ondervraagde kantoorwerkers vinden namelijk dat er gemakkelijk een gedragscode afgesproken kan worden. Desnoods vastgelegd in een duidelijk document. Zodat iedereen weet wat ‘hoort’ en wat ‘niet hoort’.

De tip aan werkgevers is dan ook; ik zou het maar doen. Anders wil straks iedereen weer massaal thuiswerken vanwege de digitale overlast.