Domeinfraude? Let op!

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam met weliswaar een andere extensie.

Het zou zomaar kunnen dat je een telefoontje krijgt (of email) met het verzoek een domeinnaam te registreren van je bedrijf. Dit omdat een andere partij belangstelling heeft getoond in dezelfde domeinnaam met weliswaar een andere extensie. Bijvoorbeeld; je hebt de domeinnaam Jansenvooruit.nl en nu wil een andere partij de domeinnaam Jansenvooruit.nu registreren.

De beller (of mailer) is gedienstig en zegt dat hij je dient te informeren om je naam te beschermen. Hij biedt u aan om de aanvullende naam voor jou te registreren. Wat hij of zij er niet bij zegt is dat deze domeinnaamregistratie veel duurder is dan een normale domeinnaamregistratie.

Het advies, ga nooit zomaar in op een dergelijk aanbod. Heb je toch nog twijfels, neem dan even contact op met je eigen hostingpartij.