Het nieuwe Btw-identificatienummer

Met ingang van 1 januari 2020 geldt voor ondernemers met een eenmanszaak een nieuw Btw-identificatienummer. Het huidige BTW nummer voldoet immers niet aan de AVG-wetgeving omdat het Burgerservicenummer van de desbetreffende ondernemer in dit nummer is verwerkt. Als gevolg hiervan heeft de belastingdienst voor alle ondernemers met een eenmanszaak een nieuw BTW nummer aangemaakt, het zogenaamde Btw-identificatienummer.

De brieven met het nieuwe nummer zijn inmiddels verzonden door de belastingdienst. Het nieuwe nummer bestaat uit een reeks van 14 cijfers en is als volgt opgebouwd: landcode NL, 9 cijfers, de letter B en een controlegetal van 2 cijfers (bijvoorbeeld NL123456789B12).

Aan jou de taak om het huidige BTW nummer met ingang van 1 januari 2020 op facturen, websites, briefpapier etc. te vervangen door het nieuwe Btw-identificatienummer. Gooi het huidige BTW nummer echter niet weg. Dit nummer heb je nodig bij de communicatie met de belastingdienst (denk daarbij aan het indienen van aangiften omzetbelasting).

Vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel? Neem dan gerust contact met ons op.