Inspirerende OOvB Ondernemerssessie “Navigeren naar succes in 2024”

Ondernemers positief over 2024.

Ondanks de ‘code geel’ voor verwachte sneeuwbuien, waren zo'n 40 klanten en relaties van OOvB adviseurs en accountants afgereisd naar Golf & Businessclub The Duke in Nistelrode. De aanleiding was de OOvB ondernemerssessie met als thema “Navigeren naar succes. Kansen en bedreigingen in 2024.”

oovb ondernemerssessie

De aftrap van deze avond was in handen van OOvB vennoot Rob Siroen die een korte presentatie gaf over de economische verwachtingen aan de hand van de cijfers van het Centraal Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De conclusie hiervan? We staan er economisch nog steeds prima voor, echter de onrust in de wereld zorgt voor wat aarzeling in de investeringsbereidheid bij ondernemers.

Na deze algemene beschouwingen was het woord aan moderator Marc van der Wielen die in gesprek ging met een vijftal regionale ondernemers en bestuurders; Ton Dielissen Total Pack (Oss), Charles Veerkamp van Roompot Vakantiepark Schaijk, Mark Versteegden van Bouwbedrijf Versteegden (Erp), Johan Geurts, agrarisch accountant en vennoot bij OOvB en Frank den Brok Wethouder economische zaken in de gemeente Oss.

Opvallend is dat alle debatdeelnemers positief zijn over 2024. Frank den Brok erkende dat regelgeving het niet echt gemakkelijk maakt om de aanwezige ondernemersambitie te realiseren. Zo stipte hij de ontwikkelingen aan rond een nieuw bedrijventerrein waarbij dubbel zo veel geïnteresseerden waren als uit te geven kavels, maar waarbij de energievoorziening op dit moment nog roet in het eten gooit. Bouwondernemer Mark Versteegden sloot hierbij aan door aan te geven dat ze als bouwer op vele paarden tegelijk dienen te wedden, omdat overal een kink in de kabel kan komen. Johan Geurts zag voor de agrarische sector een jaar met wat mindere vooruitzichten omdat de hoge opbrengstprijzen voor varkenshouders en melkveehouders wel wat zullen gaan dalen. Charles Veerkamp blijft positief maar ziet wel dat er steeds meer nodig is om goede medewerkers te vinden en te houden. Stappen richting verdergaande digitalisering en automatisering kunnen daarbij helpen. Ook ziet hij de noodzaak om blijvend te investeren in vernieuwing van accommodaties om de meest aantrekkelijke aanbieder te blijven voor een gast die keuze heeft. Tenslotte geeft Ton Dielissen aan dat het vooral om ondernemerschap gaat. Wat de omstandigheden ook zijn, je zult zelf gas moeten blijven geven, is zijn devies. “Een stapje meer zetten, waarbij vooral het persoonlijk contact doorslaggevend kan zijn”, was zijn advies over de, naar zijn oordeel, toenemende cultuur van; ‘ik heb je een appje gestuurd’.

De inspirerende avond werd afgesloten met een hapje en drankje waarbij op een prettige manier nagepraat werd met alle aanwezigen.