Invest-NL richt zich met financieringsondergrens vooral op grotere MKB bedrijven

Het door ex minister Wouter Bos aangevoerde staatsinvesteringsfonds Invest-NL heeft een financieringsondergrens vastgesteld van 5 miljoen euro. Het investeringsvehikel is opgezet vanuit de gedachte ondernemers een helpende hand te bieden, die vanwege stroeve financieringsregels van banken, moeilijk kunnen groeien.

Met de vaststelling dat er een ondergrens is bepaald van 5 miljoen euro, vallen vele ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf buiten de boot. Een doorn in het oog van regeringspartijen VVD en CDA. Zij herinneren in de commentaren nog maar eens het feit hoe belangrijk de toegankelijkheid van dit fonds zou moeten zijn. Enkele Eerste Kamerleden weigerden zelfs instemming te verlenen als het fonds niet expliciet ook toegankelijk zou zijn voor kleine ondernemingen.

Belangenorganisatie Ondernemend Nederland (ONL) van voormalig MKB voorzitter Hans Biesheuvel, maakt zich eveneens kwaad over deze uitkomst. Kleinere ondernemers komen bedrogen uit. Zijn oproep is dan ook om opnieuw naar de ondergrens te kijken. Vooralsnog lijkt Invest-NL niet van zins om de ondergrens aan te passen.

Financieringstip!

Heb je als ondernemer behoefte aan financiering?
Praat er eens over met de experts van OOvB Financieringsdesk. financieringsdesk@oovb.nl