Jongeren graag aan de slag als ondernemer

In het afgelopen jaar hebben ruim 6500 jongeren zich ingeschreven als ondernemer bij de KvK. Het jaar eerder waren dat er ruim 3800. Het is dus duidelijk dat het ondernemerschap in populariteit wint bij jongeren. Eén van de redenen waarom meer en meer jongeren kiezen voor het ondernemersavontuur is waarschijnlijk te danken aan een onzekere baangarantie in de toekomst. Dus waarom niet kiezen voor het ondernemerschap, is dan een logische gedachte.

Volgens de Global Entrepreneurship Monitor beschikt Nederland ook over goede ondernemerschapsmogelijkheden. Onderwijsbeleid, onderwijs en training, onderzoek, commerciële infrastuctuur, financieringsmogelijkheden. Op alle onderdelen scoort Nederland ruim boven het gemiddelde.

Hoewel ook Nederlanders zelf positief zijn over het ondernemersklimaat, vindt slechts zo’n 40% van alle Nederlanders dat ze over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om aan de slag te gaan als ondernemer. Een bijzondere ‘onzekerheid’. Alleen de Noren en Russen scoren nog lager.

Volgens de Stichting Jong Ondernemen is het dan ook belangrijk dat op het voortgezet onderwijs meer aandacht wordt gegeven aan vaardigheden die je helpen om aan de slag te gaan als ondernemers en ook te slagen.

Ken je mensen in je omgeving die ook als ondernemer aan de slag willen?

Onze OOvB bedrijfsadviseurs hebben een luisterend oor en goede tips om hen verder te helpen. Dus? Laat van je horen. info@oovb.nl