MKB Financieringsplatform October haalt geld op bij Invest-NL

Invest-NL, een investeringsfonds opgericht door de Nederlandse staat, heeft bekendgemaakt 15 miljoen euro te steken in het MKB financieringsplatform October. In totaal heeft October in de laatste investeringsronde 35 miljoen euro opgehaald.

Het is de tweede keer dat October vertrouwen krijgt van het staatsfonds. Eind 2021 werd namelijk ook al eens een bedrag van 10 miljoen euro opgehaald. Met de laatste financieringsronde is in totaal 100 miljoen euro opgehaald. Hoewel het bedrijf in Amsterdam is gevestigd, richt het zich op MKB ondernemingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. October geeft aan dat het leningen verstrekt vanaf 10.000 euro tot 2 miljoen euro. Het gemiddelde leenbedrag bedraagt iets meer dan 100.000 euro. De aandacht van October richt zich vooral op MKB bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

 

Tip!

Heb je zelf een financieringsbehoefte voor je bedrijf? Neem dan ook eens contact op met de financieringsspecialisten van OOvB Financieringsdesk.

financieringsdesk@oovb.nl