MKB in zorgen over aflossing coronasteun

Volgens onderzoek van een financieringsplatform is ruim 40% van alle ondervraagde MKB’ers in onzekerheid vanwege het aflossen van de uitgestelde belastingen. Een derde van de relevante MKB ondernemers is ook nog niet gestart met het terugbetalen.

MKB in zorgen over aflossing coronasteun

De percentages verschillen niet veel per bedrijfsgrootte. De zorgen voor de wat grotere MKB ondernemingen blijkt net zo hoog als voor de kapper om de hoek, aldus de onderzoekers. Opvallend is wel dat de torenhoge inflatie bijdraagt aan het negatieve sentiment.

De onderzoekers geven aan dat ondernemers juist weer wat vertrouwen begonnen te krijgen, maar nu geconfronteerd worden door prijsstijgingen die niet verwacht werden. De oproep aan de overheid is dan ook om een flexibele opstelling in te nemen over het terugbetalen.

Overigens kunnen ondernemers op dit moment een eenmalige betaalpauze van 3 maanden aanvragen. Ook kan het maandbedrag per kwartaal betaald worden. Een laatste optie is om de aflossingstermijn te verlengen van vijf jaar naar zeven jaar. De meest recente berichten in de media wijzen erop dat de overheid bereid lijkt om na te denken over een aangepaste uitstelregeling.