Ondernemers bereid te betalen voor advies financiering

Uit onderzoek van kredietverstrekkers blijkt dat maar liefst 35% van de Nederlandse ondernemers moeite heeft met het vinden van een degelijke en onafhankelijke adviseur voor de externe financiering

Advies nodig bij aantrekken financiering

Een grote meerderheid van de ondernemers (59 procent) geeft in het onderzoek aan dat zij advies nodig hebben bij het aantrekken van financiering. Onder jonge ondernemers zegt maar liefst twee derde hulp nodig te hebben bij het krijgen van kredieten. Dit verbaast Michiel Slinkert, managing partner bij Caple, een financiering ophalen is niet iets wat ondernemers vaak doen. "Goede advisering op dit vlak biedt echt een meerwaarde", aldus Michiel Slinkert.

Waar kloppen ondernemers aan voor advies?

Een groot gedeelte van de ondernemers kan dus geen geschikte externe adviseurs vinden. Bij wie winnen ze op dit moment dan hun advies in? Bijna vier of de vijf ondervraagden zegt dat de eigen accountant/financieel adviseur het eerste aanspreekpunt voor financieel advies is. Daarnaast leunt meer dan de helft sterk op de huisbankier. 58 procent zegt voor advies over financiering op de bank te vertrouwen. Slinkert: “De accountant is voor veel ondernemers de natuurlijke trusted advisor. Begrijpelijk, want die gaat vaak al jaren mee. Bankfinanciering kan bovendien interessant zijn, maar behoort lang niet altijd tot de mogelijkheden.”

Proactief advies is nodig!

Hoewel het vertrouwen in de accountant en bank groot is lijkt de ondernemer toch te twijfelen aan de proactieve houding. Het staat buiten kijf dat accountans en financieel adviseurs genoeg verstand hebben van MKB-financiering, maar is de informatie die ze verkrijgen afdoende? De vraag hiernaar stijgt snel. Een goede reden om de kennis bij te spijkeren en te onderhouden!

Bron: Accountant Week

 

Heb jij vragen over een financiering? Sta je op het punt uit te breiden, maar weet je niet waar te beginnen? Neem contact op met onze financiële experts. Zij helpen je graag verder.