Qredits waarschuwt voor hoge rentes bij flitskredieten

Als het aan Qredits ligt, dient er vanuit De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten meer toezicht te komen voor verstrekkers van zogenaamd flitskapitaal.

Qredits is zelf ooit in het leven geroepen door het ministerie van Economische Zaken en een combinatie van grootbanken om starters en andere moeilijk te financieren ondernemers een alternatief te kunnen bieden op het gebied van financiering. Eén van de succesfactoren van Qredits, zoals zij zelf zegt, is de mate waarin ondernemers begeleid worden.

Met de opkomst van online financieringsplatforms worden ondernemers lekker gemaakt met een (tijdelijke) financieringsmogelijkheid. Echter, de rente die ervoor betaalt dient te worden kan oplopen tot 40% per jaar. Zorgelijk, zo vindt men bij Qredits. Vooral omdat veel startende ondernemers beperkt op de hoogte zijn en al snel enthousiast zijn als ze überhaupt een financiering voor elkaar hebben gekregen. Volgens Qredits zou er zoiets moeten komen als de Wet consumptief krediet, maar dan dus voor zakelijke afnemers.