Subsidiepot voor tweedehands elektrische auto’s is op

De aanschaf van een elektrische auto wordt door steeds meer Nederlanders overwogen. Al dient daarbij opgemerkt te worden dat het aandeel van puur elektrische auto’s (dus niet een hybride vorm) niet zo voortvarend stijgt als de hybride combinatiemodellen.

In de eerste helft van het jaar zijn het vooral de hybride modellen die zorgen voor meer dan een verdubbeling in verkoopcijfers. Het aantal puur elektrische auto’s bedraagt ruim 11.500 auto’s, terwijl het totaal aan hybride/elektrisch een kleine 54000 bedraagt.

Eén van de belangrijkste redenen voor aankoop is nog altijd de stimulering door de overheid, in de vorm van subsidies. Om ook de aanschaf van tweedehands elektrische auto’s aantrekkelijk te maken, heeft de overheid voor 2021 een subsidiepot gecreëerd van 13,5 miljoen euro (per auto een bedrag van 2000 euro). In totaal hebben zo’n 6750 daarvan reeds geprofiteerd. Dat betekent dat de subsidiepot voor dit jaar op is.

Pas vanaf januari 2022 is er een nieuwe, verhoogde, subsidiepot beschikbaar voor kopers van een tweedehands elektrische auto.

Dus, overweeg je de aanschaf van een tweedehands elektrische auto (ook elektrische bedrijfswagens komen in aanmerking), dan dien je er op tijd bij te zijn.

Heb je er vragen over? Neem dan contact op met je OOvB bedrijfsadviseur.