Toegankelijke Europese subsidie Eurostars open voor aanvragen

Het subsidieprogramma Eurostars is tot en met 15 maart 2022 weer geopend voor nieuwe aanvragen. Ondernemers kunnen via Eurostars subsidie aanvragen voor internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Eurostars is een toegankelijke Europese subsidie voor mkb-bedrijven. Aan welke voorwaarden moet je voldoen om subsidie aan te kunnen vragen?

Marktgerichte projecten

In aanmerking voor ondersteuning komen door mkb-bedrijven geleide internationale O&O-projecten die openstaan voor andere deelnemers zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven. De projecten moeten ook marktgeoriënteerde O&O-activiteiten omvatten, gericht op commerciële resultaten op de korte en middellange termijn. De te ondersteunen mkb-bedrijven moeten minimaal 10% van hun jaaromzet investeren in O&O.

Subsidiebijdrage Eurostars per land verschillend

Projecten worden ondersteund met behulp van de nationale programma's ter ondersteuning van het O&O uitvoerende mkb, zodat de hoogte van de bijdrage en de subsidiabele kosten variëren per land. In Nederland geldt voor mkb-ondernemers en deelnemende kennisinstellingen een bijdrage van 50% in de subsidiabele kosten en voor het grootbedrijf 40%.

Meer weten over deze ronde van Eurostars? Bekijk dan de pagina van Vindsubsidies.

 

Bron: vindsubsidies.nl
Overig nieuws