Veel geld beschikbaar voor financieringen aan ondernemers

Onlangs haalde de nog jonge kredietverstrekker Floryn 60 miljoen euro op. Het geld is grotendeels afkomstig van zakenbank NIBC. En de nog jonge kredietverstrekker October kan gebruikmaken van maar liefst 100 miljoen euro, ter beschikking gesteld door het Europees InvesteringsFonds (EIF).

Het zijn de zoveelste financiers die geld weten aan te trekken voor financiering aan MKB bedrijven. Veel MKB bedrijven, op hun beurt, staan dan ook in de rij om nieuw geld aan te trekken. Maar niet alleen MKB ondernemingen maken gebruik van de investeringsbereidheid van banken en beleggers. Ook grote beursgenoteerde ondernemingen zijn actief om geld uit de markt te halen.

Voor laatstgenoemde groep wordt overigens gewaarschuwd, omdat verschillende partijen alleen maar geld ophalen om aandeelhouders te kunnen plezieren, terwijl ondertussen de bedrijfsschuld alleen maar oploopt, zo waarschuwen vooral economen uit bancaire instellingen.

VNO-NCW en MKB Nederland moedigen de grotere beschikbaarheid van geld voor het MKB bedrijf aan. Vooral ook omdat zij vinden dat het grotere alternatieven biedt voor ondernemers en het de afhankelijkheid van banken verlaagt.

OOvB Financieringsdesk adviseert je graag over de verschillende financieringsmogelijkheden voor je onderneming. Dus, heb je een vraag over bedrijfsfinanciering? Aarzel niet en neem contact op met financieringsdesk@oovb.nl