Waarde van MKB bedrijven neemt toe

Het afgelopen jaar zag twee derde van de Nederlandse mkb-ondernemers de waarde van hun bedrijf toenemen. Van deze ondernemers verwacht bijna iedereen dat deze waardegroei doorzet in de komende twaalf maanden. Dat zijn tenminste de uitkomsten van de bedrijfsovernamebarometer van overnamespecialist Marktlink.

Door deze positieve trend overwegen meer en meer ondernemers hun bedrijf te verkopen. De waardestijging wordt ook verder aangewakkerd door de interesse van private equity-fondsen in mkb-bedrijven. Opmerkelijk is dat bijna de helft van de mkb-ondernemers echter niet weet wat hun bedrijf waard is, terwijl 1 op de 6 dit ook liever niet wil weten. De cijferaars van Marktlink benadrukken het belang van kennis over de bedrijfswaarde, niet alleen bij verkoopwensen maar ook voor strategische planning. Het begrijpen van de waarde, gebaseerd op toekomstige verdienpotentieel en risico's, is essentieel voor het maken van gefundeerde strategische beslissingen.

Bedrijfswaardering? Goed om te weten!

OOvB adviseurs en accountants heeft enkele specialisten op het gebied van bedrijfswaarderingen. Wil je weten wat de waarde van jouw bedrijf is? Neem dan contact op met een OOvB bedrijfsadviseur.