Weidewinkels doen het goed

Gemiddeld genomen gaat het goed met de retailsector. Dat beweren tenminste tal van onderzoeksrapporten. Over 2021 werd er gemiddeld 38% meer winst gemaakt. En van bedrijven met meer dan 5 werknemers, heeft slechts 1% te maken met belastingschulden.

Weidewinkels doen het goed

Volgens Jan Meerman, directeur bij InRetail, zitten de problemen dan ook vooral bij de kleinere retailers, met minder dan 5 werknemers. Er zijn zo’n 220.000 ondernemers met forse schulden. Het is daarom belangrijk ook dat vooral ook de mens achter de ondernemer wordt gezien en niet alleen een getal of gemiddelde, zo vind Meerman. Winkels die het bovengemiddeld doen zijn de weidewinkels, aldus Meerman. Modewinkels die vaak gelegen zijn in de periferie van grotere steden, maar desondanks zo groot zijn dat ze klanten trekken uit de verre regio.

De allerbekendste en allergrootste is Van Tilburg Mode en Sport in Nistelrode. Maar ook familiebedrijven als Rinsma in Gorredijk, Roetgerink in Enter of een Jansen-Noy in Sevenum. Meerman benadrukt dat het succes van de weidewinkels vooral te danken is aan de enorme klantvriendelijkheid en de sfeer waardoor winkelen een echt dagje uit is.