Bas Timmermans Metaal B.V. neemt zeilmakerij Smetsers over

Bas Timmermans heeft het vak van metaalbewerker niet van een vreemde. Het was de opa van Bas die als smid en hoefsmid actief was. En precies op de plaats van de oude smederij in Middelbeers, besloot Bas om in 2004 opnieuw ‘leven’ te brengen in de oude smederij. Na een complete verbouwing was het resultaat indrukwekkend te noemen. Een gloednieuwe metaalbewerkerij, waar met precisie opdrachten vervaardigd konden worden. Van constructiewerk tot poorten en van smeedwerk tot meubels en stalen deuren en kozijnen.

Hoewel Bas al vanaf zijn kindertijd wist dat hij aan de slag wilde ‘in het ijzer’, vond hij de motivatie om na de LTS ook de MTS te voltooien. Zelfs de studie Bedrijfskunde is volledig voltooide tijd. Het heeft hem enorm geholpen in zijn ondernemerschap, zo zegt hij zelf.

Sinds 2004 is Bas actief als zelfstandig ondernemer. De aantal kleine opdrachten zijn vervangen door een serieuze orderstroom aan projecten. Inmiddels werkt Bas dan ook met een team van vakkundige professionals. Deze groei leidde enige tijd geleden tot de conclusie dat het bestaande pand te krap werd.

Wim Smetsers – van Zeilmakerij Smetsers – had al eens bij Bas laten vallen dat hij wilde gaan stoppen, maar geen bedrijfsopvolging kon vinden. Door de zoektocht naar een groter pand begon bij Bas langzaam een vuurtje te branden. De zeilmakerij was namelijk gehuisvest in een prachtig ruim pand, op een prima locatie. Bas liet zijn enthousiasme aan Wim Smetsers blijken. Wim zei er uiteraard voor open te staan, echter op één voorwaarde: “Bas zou ook de zeilmakerij moeten overnemen”.

Bas begon te rekenen en zag al snel nieuwe mogelijkheden in de combinatie. En de zeilmakerij betekende meteen een nieuw klantenbestand.

Via een bevriende ondernemer – Martijn Aarts van Stukbouw Schijndel – kwam Bas in contact met de OOvB Financieringsdesk en financieringsexpert Joop Verbruggen. Deze sloot aan bij de onderhandelingsgesprekken en was betrokken bij het financieringsvoorstel dat vanuit de bank werd voorgelegd. Bas was meer en meer overtuigd dat hij dit wilde voortzetten. Een overname was uiteindelijk dan ook snel geregeld.

Het ondernemerschap van Bas staat niet stil sinds de overname. Met veel enthousiasme en passie vertelt hij over de vele ideeën die nog in zijn hoofd zitten. Maar allereerst wordt er een nieuwe showroom gebouwd waar zowel metalen deuren, kozijnen, poorten en veranda’s getoond worden in combinatie met oplossingen vanuit de zeilmakerij. Als het aan Bas ligt, biedt deze overname alleen maar kansen. Hij is dan ook meer dan tevreden met de hulp en ondersteuning van OOvB Financieringsdesk.

De vele gedane studies hebben me enorm geholpen in mijn ondernemerschap
Bas Timmermans