Bevers Steencentrum

Drie keer verhuisd op dezelfde locatie

Niet te missen als je over de A50 bij Nistelrode rijdt: een prachtige siertuin met stellages vol met tuintegels en een groot logobord: Bevers Steencentrum, aanbieder van tuintegels, bestratingen – en inmiddels ook tuinhout – is bekend tot ver in de regio.

We schuiven aan bij het bedrijf van William van Katwijk en Mark Exters. Ruim 14 jaar geleden besloten zij het bedrijf over te nemen van de vorige eigenaar, die had aangegeven te willen stoppen. Een aantal jaren daarvoor was het van oorsprong Veghelse bedrijf al verhuisd naar het bedrijventerrein aan de snelweg in Nistelrode. In eerste instantie met hun kantoor gevestigd in een blokhut. “Het buitenterrein met een groot assortiment aan tegels en stenen was veel belangrijker dan een kantoor”, zo was de opvatting van de ondernemers.

Het buitenterrein met een groot assortiment aan tegels en stenen was veel belangrijker dan een kantoor
William van Katwijk & Mark Exters

De zaken ontwikkelden zich prima en na zeven jaar konden zij  het naastgelegen pand aankopen. Deze ruimte hebben ze verbouwd tot een serieuzer kantoor, showroom en loods voor opslag.

In 2020 deed zich opnieuw een kans voor toen wederom de grond en bedrijfsruimte van een buurman aangekocht kon worden. William begint te lachen: “welk bedrijf verhuist er nou eigenlijk drie keer op één locatie”.

Op aanraden van vaste OOvB bedrijfsadviseur Jasper Exters werd de OOvB Financieringsdesk aangehaakt in de persoon van Paul Cox.

Zowel William als Mark kijken hier prettig op terug. “Het enthousiasme van Paul gaf ons vertrouwen en we merkten ook al snel dat hij de ‘taal’ van bedrijfsfinanciering veel beter begrijpt dan wij dat doen”, zo wordt gezegd. “Wij geloven erin dat je als ondernemer vooral goed moet zijn in wat je zelf doet en ook moet willen vertrouwen op de deskundigheid van anderen als dat hun vak is.  Wat ook hielp was de helderheid in de aanpak”, zo zegt van Katwijk. “Paul gaf heel duidelijk aan wat de opties waren en was ook duidelijk om de risico’s te benoemen bij de verschillende opties. Die duidelijkheid was voor ons prettig waardoor we ook het gevoel hadden om een betere keuze te kunnen maken”.

Het enthousiasme van Paul gaf ons vertrouwen en we merkten ook al snel dat hij de ‘taal’ van bedrijfsfinanciering veel beter begrijpt dan wij dat doen
William van Katwijk & Mark Exters

En een week na de aankoop kwam Nederland in een lockdown terecht. Dat was even spannend, maar achteraf kijken de mannen terug op een positief jaar. Al snel bleek juist de lockdown veel mensen te motiveren om de tuin aan te pakken. En voor Bevers Steencentrum betekende dit (en nog steeds) juist een enorme stijging van de vraag.

De extra grond voor de showtuin en de ruimere loods bleken dus zeker geen overbodige luxe.

Er liggen nog verbouwingsplannen voor de loods om deze om te bouwen naar een indoor showroom met doorgang naar de showtuin. De tekeningen liggen er al, maar de tijd ervoor moet nog gevonden worden. Op dit moment wordt eigenlijk alle tijd nog steeds opgeslokt door de grote vraag vanuit klanten. “Plannen genoeg”, zo bevestigen de ondernemers.