FIETSplezier Michel van de Wetering Heesch

Financiering voor nieuw winkelpand Heesch

FIETSplezier Michel van de Wetering is een begrip in Heesch en omgeving. Te danken aan de klantvriendelijkheid, de service en de kennis die eigenaars Michel en Ingrid van de Wetering en hun team aan de dag leggen. Hoewel Michel zich vooral fietsenmaker voelt is het ondernemerschap duidelijk aanwezig, al sinds hij voor zichzelf begon in 2008.

In 2012 wordt een serieuze stap gezet met de overname van locatie, personeel en voorraad van een plaatselijke concurrent. Dit bleek echter al snel een flinke tegenslag met financiële adders onder het gras. “We zijn toen echt wel even in een penibele situatie terecht gekomen,” erkent Michel. Maar met hard werken en denken in oplossingen, zijn ze er sterker uitgekomen.

Sinds enkele jaren lopen de zaken voorspoedig. Mede dankzij de opkomst van de elektrische fiets, waarbij een goed advies en een goede reparatie- en serviceafdeling het verschil maken. Toen de kans zich voordeed om in 2019 een nieuwe, grotere winkel op een betere locatie te betrekken, werd dan ook al snel de hulp van de bedrijfsadviseurs van OOvB adviseurs en accountants ingeroepen. Jasper Exters, vennoot bij OOvB, stelde voor om ook specialist Paul Cox van de OOvB Financieringsdesk in te schakelen.

Michel van de Wetering vertelt dat het prettig is om een expert als Paul in te schakelen. Vanaf de onderhandelingen met de verkoper van het pand tot het afsluiten van de financiering heeft hij geholpen. “Dankzij zijn ervaring bij de bank, kent hij de taal en weet hij een goede onderhandelingspositie in te nemen”, zo zegt Van de Wetering. “Als ondernemer ben je toch al snel wat onzekerder over het nemen van bepaalde beslissingen. Paul weet deze onzekerheid weg te nemen en voelt je precies aan”. De wijze waarop de financiering uiteindelijk is geregeld, is daarvan een goed voorbeeld.

Door het aanhoudende succes was de nieuwe winkel al snel te klein. We hadden onvoldoende ruimte voor een verdere uitbreiding van de werkplaats en de presentatie van tweedehands fietsen. “Toen zich onlangs de kans voordeed, om ook het naastgelegen winkelpand aan te kopen, hebben we geen moment getwijfeld om opnieuw Paul van de Financieringsdesk in te schakelen”, aldus Van de Wetering. “En ook nu merken we weer de toegevoegde waarde van een specialist die weet op welke wijze je de beste financiering voor elkaar krijgt.”

Michel en Ingrid raden de OOvB Financieringsdesk zeker aan: “Maak gebruik van hun expertise en kennis van de markt.” Daarnaast zien zij het als een extra voordeel dat het binnen OOvB valt, het is snel schakelen als alle kennis over de ondernemer en de onderneming en de cijfers aanwezig is.  “Zo blijkt ook nu weer dat het inschakelen van deskundige specialisten een goede investering is,” aldus Van de Wetering.

En ook nu merken we weer de toegevoegde waarde van een specialist die weet op welke wijze je de beste financiering voor elkaar krijgt
Michel van de Wetering