Go4Fit

Go4Fit

De grote borden aan de buitenkant van het pand laten er geen misverstand over bestaan. We zijn aangekomen bij Go4Fit in Wijchen. Het is één van de negen Go4Fit fitness en health vestigingen van Wilfred en Elise Derks. Als we binnenkomen worden we opgewacht door de hele familie Derks. Wilfred, Elise, zoon Boyd en dochter Djoy, allemaal werkzaam voor het bedrijf.

Het is half jaren 80 als Wilfred en Elise besluiten om aan de slag te gaan in de sportschool van de vader van Wilfred. Het jonge stel heeft elkaar leren kennen tijdens de CIOS sportopleiding en ze zien het als een spannende uitdaging om ondernemer te worden in de sportbranche. Omdat het te druk wordt in de eerste sportschool starten ze na 20 jaar een tweede sportschool, gericht op een andere concept. Vanaf dan gaat het een stukje sneller. Hun persoonlijke aandacht voor sporters en klanten die aan hun vitaliteit werken, wordt gewaardeerd en vele nieuwe klanten blijven zich aanmelden. Op 1 augustus (na de opname van deze video) is de negende vestiging geopend: Go4Fit Basic in Zetten.

Er worden 3 verschillende concepten aangeboden: Go4Fit Premium, Go4Fit en Go4Fit Basic (24/7 open voor Fitness). De groei van het bedrijf is vooral ook te danken aan de veelzijdigheid aan programma’s en trainingsmodules die allang niet meer alleen het doel hebben om een mooi en gespierd lijf te krijgen. “Voorop staat het doel om mensen gezond en fit te krijgen en te houden. Van jong tot oud. Het feit dat vele 80 plussers wekelijks één van de Go4Fit vestigingen bezoeken, zegt genoeg”, zo zegt Elise Derks.

Afgelopen jaren is er ook op organisatorisch vlak veel gebeurd in het familiebedrijf. Zoon Boyd en dochter Djoy hebben aangegeven om in de voetsporen te willen treden van hun ouders. Inmiddels hebben ze dan ook elk een eigen taak en vormen ze, samen met Wilfred en Elise en 2 professionals buiten de familie, het managementteam van Go4Fit.

OOvB adviseurs en accountants is sinds enkele jaren de vaste adviseur. Vooral met de groei van het aantal vestigingen en de juridische professionalisering van de organisatiestructuur, is OOvB vennoot Jeroen de Laat een gewaardeerde sparringpartner. Zoals de familie aangeeft, is het prettig om te kunnen vertrouwen op een professionele partner die de begrijpt wat erbij komt kijken om als bedrijf op een gezonde manier te groeien.