KWS Seuren, profiteert van groeikansen in e-bike markt

Koen, Wout en Stan Seuren hebben wel iets met techniek, zoals ze het zelf zeggen. Preciezer gezegd; ze hebben iets met de techniek van accu’s. Jaren geleden begonnen ze dan ook met het ombouwen van reguliere fietsen naar fietsen met elektrische ondersteuning. Ze hadden geen idee dat de elektrische fiets zo’n enorme vlucht zou nemen. Wat ze op dat moment ook nog niet konden bedenken? Dat vele gebruikers van een elektrische fiets problemen zouden gaan ondervinden met hun accu’s. Het installeren van ombouwpakketten werd verdreven naar de achtergrond. Ervoor in de plaats kwam het reviseren en repareren van fietsaccu’s. En dat de broers daarin ondernemend zijn, dat blijkt uit de groei die ze als KWS Seuren (naar Koen, Wout en Stan) afgelopen jaren hebben doorgemaakt.

Wout Seuren is de gids, tijdens het bedrijfsbezoek. Enthousiast vertelt hij over allerlei accu’s en de problemen die ze soms tegenkomen bij het reviseren daarvan. Het is nog helemaal niet zo lang geleden, 2017, dat de drie broers zich als hobbyisten toelegden op het ombouwen van fietsen naar een elektrische fiets. In 2019 werd het al wat serieuzer. Er werd een website gelanceerd en de eerste medewerker werd aangenomen. Vooral door de website en de online reclame groeide de vraag enorm. Wout Seuren vertelt erover dat het ook wel raar was dat allerlei klanten langskwamen en bij het woonhuis van de ouders aanbelden om dan werden doorverwezen te worden naar een schuur in de tuin.

In 2020 besloten ze om een bedrijfspand te kopen in Beugen. Tegelijkertijd kwamen ze in contact met OOvB bedrijfsadviseur Ron van Bree. Want om de zakelijke groei ook financieel en administratief in goede banen te leiden, was het wel nodig om te kiezen voor een professionele accountantsorganisatie, zo bevestigt Wout Seuren.

De verhuizing bleek een goede zet. Het werk kon op een efficiëntere manier worden uitgevoerd. En ook de nieuwe uitstraling paste beter bij het groeiende bedrijf waar meer en meer klanten op af kwamen. Ondanks de snelle groei, weten ze bij KWS Seuren heel goed wat hen bijzonder maakt. Dat is de enorme kennis voor een veelheid aan accu’s. “Het probleem kan zo gek niet zijn, of één van onze inmiddels 50 medewerkers vindt wel een oplossing”, aldus Wout Seuren. “Dat is inmiddels overigens ook te danken aan de goede contacten met de fabrikanten, waar ook ter wereld”, zegt Wout Seuren.

De relatie met OOvB heeft onlangs opnieuw zijn waarde bewezen door een herfinanciering van het bedrijfspand. Joop Verbruggen, van OOvB Financieringsdesk, heeft namens KWS Seuren onderhandeld met de bank en daarmee de condities sterk weten te verbeteren. “Zo ervaren we dat ook wij als ondernemende broers vooral moeten blijven doen waar wij goed in zijn, en dat we moeten vertrouwen op goede adviseurs als we ons bedrijf op een professionele manier willen laten groeien”. “En die goeie adviseur, die hebben we in OOvB adviseurs en accountants wel gevonden”, zo besluit Wout Seuren.

Het probleem kan zo gek niet zijn, of één van onze inmiddels 50 medewerkers vindt wel een oplossing
Wout Seuren