Langenhuizen Groenbedrijven

Het is 1976 wanneer Mari Langenhuizen als zelfstandig boomkweker aan de slag gaat. Aan de Nistelrodesedijk - Loosbroek - worden enkele hectares grond geschikt gemaakt voor het kweken van bomen en heesters. Dat de ‘passie voor groen’ tot in de familiewortels doordringt, blijkt wel uit het feit dat zonen Tjerry en Gert inmiddels ook alweer vele jaren actief zijn in het bloeiende familiebedrijf dat zich heeft doorontwikkeld tot kweekbedrijf en hovenier.

Langenhuizen Plant

Jongste zoon Gert richt zich met de kwekerij vooral op de professionele markt van hoveniers en handelsbedrijven. Het kweekbedrijf is uitgegroeid tot een moderne onderneming. De boom- en heesterkweek vindt plaats op een oppervlakte van maar liefst 15 hectare en 1 hectare containerteelt. Een belangrijke moderniseringsslag heeft ook plaatsgevonden op het gebied van logistiek en transport. Om te kunnen voldoen aan het ‘One stop shop’ principe wordt een compleet assortiment aangeboden - desgewenst aangevuld met producten van collega kwekers - en als totaalpakket verzonden naar een inmiddels brede klantenkring.

Langenhuizen Hoveniers - Aanneming - Groenzorg

Sinds 2000 kent Langenhuizen een nieuwe loot aan de stam. Onder de verantwoordelijkheid van oudste zoon Tjerry worden groenwerkzaamheden uitgevoerd voor gemeentes, publieke instellingen, bedrijven en particulieren. Naast het ontwerp en aanleg van tuinen beschikt het bedrijf over moderne middelen, faciliteiten en de juiste vakmensen om kwalitatief en deskundig onderhoud uit te voeren. Langenhuizen Hoveniers werkt vanuit een zelfstandige locatie aan de Houtstraat 1 in Loosbroek.

OOvB als klankbord en adviseur

De waarde van een accountant bewijst zich vooral als er stevige uitdagingen zijn, aldus Langenhuizen. Vooral tijdens de recessie van afgelopen jaren, waarbij klantinvesteringen achterbleven, hebben we lastige keuzes moeten maken. OOvB heeft toen laten zien een grote betrokkenheid te hebben en als een ondernemende adviseur met ons mee te denken. Zodat we niet aan onze dienstverleningskwaliteit hebben hoeven tornen én die investeringen hebben kunnen doen om onze efficiency te verbeteren. Dat daarbij ook de nuchtere bedrijfsculturen bij elkaar passen is meer dan een prettige bijkomstigheid, aldus Langenhuizen.