MultiTray

Ongewoon gewoon! Dat is precies zoals het gaat bij MultiTray volgens de trotse commercieel directeur Daan Swart. De verpakkingsspecialist uit Uden maakt namelijk verpakkingen voor een groot assortiment aan koekjes. In alle soorten en maten. En vandaag de dag ook voor tal van voedings- en tuinbouwproducten.

Het ontstaan van MultiTray, inmiddels 12 jaar geleden, berust eigenlijk op een toevalligheid.

Koekfabriek-eigenaar Kees Komen was niet tevreden over de verpakkingen voor zijn koekjes. In zijn zoektocht kwam hij in contact met Marco van Heugten, die kennis had van plastic verpakkingen. De no-nonsense mentaliteit van Kees en innovatieve kwaliteiten van Marco versterkten elkaar. Het contact leidde al snel tot een samenwerking waarbij werd besloten om samen een bedrijf op te zetten. Met de aanschaf van een machine en een aantal matrijzen, was de start van MultiTray een feit. De eerste klant? Dat was de koekfabriek van Kees. Toch kwamen er al snel klanten bij en kon de productiefaciliteit verder opgeschaald worden.

Het is fijn om een deskundige sparring partner te hebben. Niet alleen voor dergelijke grote beslissingen, maar ook voor kleinere bedrijfskeuzes
Daan Swart

In 2018 is commercieel directeur Daan Swart aangetrokken en werd de focus gelegd op nieuwe markten. “Binnen de foodsector hadden we mooie klanten. In binnen- en buitenland. Toch waren we ervan overtuigd dat onze expertise ook geschikt zou zijn om nieuwe markten aan te boren”, aldus Daan. Met de overname van een productiebedrijf, actief in de tuinbouwwereld, werd deze ambitie snel vervuld. Daar worden nu de vruchten van geplukt. Daan geeft aan dat de groei vooral ook te danken is aan de stevige basis van het bedrijf, de sterke teamgeest en de wens om blijvend te vernieuwen en te verbeteren.

“Wat we in vier jaar tijd hebben bereikt, dat had niemand durven dromen. Maar dat komt door de kracht van iedereen met elkaar te bundelen.” De kracht in het bedrijf zit hem vooral in zaken makkelijk te houden en zoveel mogelijk te automatiseren. Daardoor kunnen ze ook inspelen op de dynamiek in de markt.

OOvB adviseurs en accountants is al jarenlang partner van MultiTray. Vooral met Senior adviseur bedrijfsfinanciering Paul Cox, is er veelvuldig overleg. Marco vindt in Paul een sparring partner die meedenkt in hoe het bedrijf zo snel mogelijk nog beter gemaakt kan worden. Paul weet de bedrijfsdynamiek goed aan te voelen en kan daardoor ook passende adviezen overbrengen. Daarin zijn beide heren altijd open en eerlijk naar elkaar. Bijvoorbeeld wanneer de rem er even op moet om daarna weer te kunnen vlammen, of als het gaat over het wel of niet aantrekken van nieuw personeel.  

“Mede hierdoor heeft ons bedrijf een flinke groei doorgemaakt”, zo weet Daan. “Het is fijn om een deskundige sparring partner te hebben. Niet alleen voor dergelijke grote beslissingen, maar ook voor kleinere bedrijfskeuzes”, zo stelt Daan.

Het feit dat OOvB, naast Paul Cox, ook administratief medewerkster Sandra Voets inzet die wekelijks bij MultiTray aanwezig is, geeft aan hoe sterk de verbondenheid is tussen MultiTray en OOvB. Ook Sandra benoemt dat binnen MultiTray een eerlijke cultuur heerst, je kan veel van elkaar hebben. Ze voelt zich dan ook echt onderdeel van de organisatie. Daarnaast kan zij, doordat ze er wekelijks werkt, snel signalen oppikken binnen MultiTray die ze dan weer bij Paul of Sven de Kinderen van OOvB kan neerleggen voor het juiste advies. Sven verzorgt het vierwekelijkse dashboard zodat MultiTray direct kan sturen op actuele ontwikkelingen.  “Misschien nog wel het mooiste is de wijze waarop OOvB onze bedrijfsdynamiek aanvoelt”, zegt Daan. “Net als wijzelf, zien zij ook de kansen en mogelijkheden en denken ze niet alleen in risico’s. En dat is wel zo prettig”.

Vers van de (thermoforming-)pers:
Wethouder Jeroen van den Heuvel van gemeente Maashorst heeft maandag 10 oktober De Groene Pluim uitgereikt aan MultiTray. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen. Werken met plastic heeft soms de naam niet per se duurzaam te zijn, maar MultiTray laat zien dat het anders kan. Bij de productie wordt zo min mogelijk PET-materiaal gebruikt en restmateriaal wordt weer terug naar de leverancier gestuurd. Zo kan het weer opnieuw worden ingezet.