Peter Remmits - Gebr. Remmits

Peter Remmits heeft het ondernemerschap niet van vreemden. Als 22 jarige jongeman zette hij zijn eerste officiële stappen in het bedrijf van zijn vader en oom, Gebr. Remmits Grond-, Water-, en Wegenbouw in Wijchen.

Peter Remmits - Gebr. Remmits

En dat hij er zijn draai al snel vond mag blijken uit het feit dat hij zo’n twintig jaar geleden de aandelen van zijn oom overnam en vijftien jaar geleden die van zijn vader. Hoewel Gebr. Remmits al bestaat sinds 1950, waarbij altijd gekozen is voor solide en verantwoorde groei, is de invloed van Peter Remmits duidelijk zichtbaar. De activiteiten werden alsmaar uitgebreid. Naast grondwerken en transport, heeft het bedrijf telkens ingespeeld op nieuwe kansen die voorbij kwamen. “Eigenlijk is het heel simpel”, beweert Peter Remmits. “We willen de klant graag totaal ontzorgen. Het klinkt als een logisch verhaal. Toch is de realisatie ervan niet zo eenvoudig. Al was het alleen maar vanwege de aanzienlijke investeringen in machines, mensen en kennis.

Peter Remmits - Gebr. Remmits

Peter Remmits vertrouwt graag op de deskundigheid en expertise van anderen. In zijn eigen bedrijf heeft hij kundige managers aangesteld die allen hun eigen deelverantwoordelijkheid hebben en een groep van 60 medewerkers aansturen. Daarnaast is er nog eenzelfde aantal ZZP’ers en onderaannemers werkzaam. Wat begonnen is als een bedrijf in het grondwerk is uitgegroeid tot een onderneming die alle facetten in het bouwproces in huis heeft, van een eigen ingenieursbureau, aannemingsbedrijf voor de complete uitvoering van alle voorkomende infrawerken, en een deelneming in asfaltproductie en verwerkingsbedrijf. Peter Remmits vertrouwt graag op de deskundigheid en expertise van anderen. In zijn eigen bedrijf heeft hij kundige managers aangesteld die allen hun eigen deelverantwoordelijkheid hebben en een groep van 60 medewerkers aansturen. Daarnaast is er nog eenzelfde aantal ZZP’ers en onderaannemers werkzaam. Wat begonnen is als een bedrijf in het grondwerk is uitgegroeid tot een onderneming die alle facetten in het bouwproces in huis heeft, van een eigen ingenieursbureau, aannemingsbedrijf voor de complete uitvoering van alle voorkomende infrawerken, en een deelneming in asfaltproductie en verwerkingsbedrijf.