P&P Agrotechniek

Financiering bouw nieuw bedrijfspand én bedrijfsovername

De koffie is nog maar net ingeschonken of Paul Delisse, samen met compagnon Patrick Rutten eigenaar en oprichter van P&P Agrotechniek, staat alweer op en loopt naar het raam. “Kijk, daar moet het gaan gebeuren”. Hij wijst naar de overkant van de weg, waar een nieuwe bedrijfshal in aanbouw is. “De hal moet binnen enkele weken klaar zijn, maar liever vandaag nog”, zo vertelt hij. “Dan kan het werk beter en sneller gedaan worden”.

Het is inmiddels alweer bijna 25 jaar geleden als Paul Delisse besluit om samen met Patrick Rutten een eigen bedrijf te starten op het gebied van stalinrichting en staltechniek. Het toenmalige bedrijf waar ze allebei werkzaam waren, liet kansen liggen volgens de mannen. “Wij kregen toen de keuze en besloten direct het zelf te gaan doen”, zegt Delisse.

De stap voor het ondernemerschap bleek een goede keuze. Dankzij de doortastendheid en de flinke ervaring, vertrouwden al snel verschillende klanten de inrichting en installatie van stalinrichting toe aan P&P Agrotechniek. Met de groei van het aantal klanten, groeide ook de behoefte aan een grotere werkplaats, meer medewerkers en uiteindelijk ook meer opslagruimte. Met het verwerven van het dealerschap van VDL Agrotech, is opnieuw een groeispurt ontstaan.

Inmiddels telt het bedrijf dan ook ruim 15 medewerkers en bedient ze klanten op het gebied van stalinrichtingen en de installatie van (droog)voermachines in heel Nederland en in Vlaams België.

Om ruimte te bieden aan de groei, werd enkele jaren geleden de overbuurman benaderd. De wens was het bedrijfspand over te kopen. De financiering van deze aankoop is begeleid door de OOvB Financieringsdesk, in de persoon van Joop Verbruggen.

“Destijds waren we tegelijkertijd in gesprek met een bedrijf om het over te nemen. Echter is toen besloten om het overnametraject on hold te zetten”, vertelt Delisse. “Achteraf is dat een prima keuze geweest. Onlangs zijn de gesprekken voor die overname namelijk opnieuw opgestart en met succes”, aldus de eigenaar.

Daarnaast werd ook de beslissing gemaakt om toch een nieuw pand te bouwen op de plek van de aangekochte bedrijfshal. Ook voor dit traject wordt een beroep gedaan op OOvB Financieringsdesk.  “Joop begreep al snel dat deze uitbreiding voor ons bedrijf belangrijk was, en wist dan ook een compleet en duidelijk plan te maken waardoor de financiering geen enkel probleem opleverde”, aldus Paul Delisse. “Ik heb er geen moment wakker van gelegen”.

Voor Paul is vertrouwen erg belangrijk.  “Het grootste voordeel voor ons is dat we zeker weten dat bij OOvB adviseurs en accountants alles in goede handen is. Ze hebben alle expertise onder één dak en hoeven niet met andere adviseurs te schakelen. Het feit dat onze vaste bedrijfsadviseur Bas Mermans ons al kent sinds de start van ons bedrijf, helpt natuurlijk ook”, zegt Paul Delisse.

Ik heb er geen moment wakker van gelegen
Paul Delisse