Rinico Tentenverhuur

Het is een drukte van jewelste op het immense terrein van Paaspop in Schijndel. “Kom maar naar het veld, schuin voor de camping, dan zie je ons wel aan de gang”. Het zijn de aanwijzingen van Harm van de Vorle, die samen met broer Jaap, eigenaar is van Rinico Tentenverhuur.

Als we de plek hebben ontdekt, die Harm ons eerder beschreef, zien we in de verte een tiental mensen aan de slag om spanten overeind te zetten. Harm en Jaap, beide fitte veertigers, zijn zelf actief mee aan de slag. “Het is het mooiste werk wat er is”, zo vertelt Harm van de Vorle. “En je blijft er fit door”, glimlacht hij er achteraan.

Rinico Tentenverhuur is al vele jaren vaste partner van het Paaspop festival. Jaap van de Vorle vertelt dat het, meer dan twintig jaar geleden, begon met een tentje van zo’n 600 vierkante meter. Vandaag de dag is dat uitgegroeid tot vele tenten met een totaaloppervlakte van zo’n 8000 vierkante meter. “We zijn hier zo’n vier weken aan het opbouwen. Alle witte tenten en pagode tenten die je op het terrein ziet, zijn van ons”, zegt Jaap.

De beide mannen hebben een stralende lach op het gezicht als ze rondkijken en hun tenten her en der op het terrein verspreid zien staan. Die lach was tijdens de coronapandemie wel even van het gezicht af. “Pfff, tja dat was een lastige tijd”, zo zegt Harm van de Vorle. “Alle evenementen werden natuurlijk afgezegd. Gelukkig hebben we kunnen overleven dankzij de coronasteun en waren we ook in staat om onze mensen snel uit te lenen aan bevriende bedrijven die wel handjes nodig hadden. In die tijd hebben we ook geleerd dat het fijn is om met z’n tweeën te zijn”, zegt Harm. “Als het even lastig is voor de één, dan kan de ander zorgen voor een beetje positiviteit”.

Rinico Tentenverhuur verhuurt inmiddels bijna gedurende het hele jaar door tenten. In het voorjaar en de zomer zijn er natuurlijk tal van festivals. Daarnaast zijn er tal van sportevenementen en beurzen. En in de winterperiode is er de laatste jaren meer en meer te doen vanwege de kerstfestijnen en de tijdelijke schaatsbanen. Al voor de coronaperiode is flink geïnvesteerd. In een nieuwe specialistische schoonmaakmachine die het tentdoek automatisch reinigt. En ook onlangs is er nieuw transportmateriaal aangeschaft.

OOvB adviseurs en accountants is al vele jaren de vaste adviseur en accountant. “We hebben regelmatig overleg waarbij we niet alleen de financiële status bespreken, maar ook onze investeringswensen op tafel gooien. Dankzij de ervaring die ze met ons bedrijf hebben, voelt hun advies voor ons heel waardevol" zegt Harm van de Vorle.