Ronald Valenteijn - Het Buitencentrum Overasselt

Ronald Valenteijn - Het Buitencentrum Overasselt

Op een prachtige plek, middenin het natuurgebied van de Overasseltse en Hatertse Vennen, op een steenworp van Nijmegen en Groesbeek, ligt Het Buitencentrum Overasselt. Een groepsaccommodatie met historische waarde, ooit opgezet met de gedachte om kansarme jongeren een vakantie te kunnen bieden, bestaande uit een hoofdgebouw, een boskapel, een klimbos en een avontuurlijk huttenkamp. De bosrijke accommodatie biedt ruimte aan maar liefst 180 slaapplaatsen. En is optimaal geschikt voor een schoolkamp, vakantiekamp, bedrijfsjubileum, bruiloft of reünie.

Ondernemend met OOvB- Ronald Valenteijn - Het Buitencentrum Overasselt

Voor een nadere kennismaking met eigenaar en directeur Ronald Valenteijn nemen we plaats op een picknickbank. Om ons heen staan enkele fraaie blokhutten. Eén van de nieuwste uitbreidingen op het Buitencentrum. “Natuurlijk kiezen nog steeds vele scholen en vakantiekampen voor praktische groepsaccommodaties, maar we zien wel dat we met het aanbod van blokhutten aantrekkelijk worden voor families en bedrijven die tijdens een avontuurlijk weekendje weg ook behoefte hebben aan wat privacy en comfort”, aldus Valenteijn.

"Het ondernemerschap begon eigenlijk heel toevallig."
Ronald Valenteijn

Het kenmerkt het ondernemerschap van Ronald Valenteijn. Kansen zien en daar op verstandige wijze op inspringen. “Het ondernemerschap begon eigenlijk heel toevallig”, zo vertelt Valenteijn. “Ik zat nog op school toen ik de kans kreeg om mijn eerste ondernemersstappen te zetten en een zwemschool over te nemen”. “Ik schreef een businessplan, en dat was meteen de start van mijn bedrijf”. Ik keek actief rond in de wereld van ‘leisure’, en zag de noodzaak om meer activiteiten te kunnen aanbieden. Toen de kans voorbij kwam om de groepsaccommodatie, van wat nu Buitencentrum Overasselt is, over te nemen, greep ik die graag”, aldus Ronald Valenteijn.

Langzaam werd gebouwd aan verbeteringen en vernieuwingen. En de standaard schoolkampen werden aangevuld met vakantiekampen die door Ronald Valenteijn en zijn team zelf werden opgezet. Inmiddels vormen die vakantiekampen een belangrijke inkomstenbron voor het bedrijf. Het was dan ook een logische stap om enkele jaren geleden Het Buitencentrum Oldebroek op te starten met de overname van de groepsaccommodatie die 60 jaar eerder was opgezet om Utrechtse stadskinderen een prettige vakantieplek te kunnen bieden. Inmiddels is de Valenteijn Groep – zoals het moederbedrijf heet – dus eigenaar van twee prachtige groepsaccommodaties in de natuur en is ze bedenker en organisator van jeugdvakanties onder de naam Club Adventure.

"Het sparren met mijn OOvB bedrijfsadviseur heeft ertoe geleid dat ik ook steeds beter naar de toekomst van het bedrijf kijk".
Ronald Valenteijn

“Bij al die groeiplannen is het prettig om een intensief contact te hebben met mijn vaste bedrijfsadviseur van OOvB”, zo zegt Valenteijn. “Hij kent mijn ambitie en hij kent de omstandigheden waarmee wij als bedrijf te maken hebben. Dat bespaart een hoop uitleg. Zo hebben we in ons bedrijf te maken met enorme seizoensinvloeden met wisselende inkomsten en uitgaven. Zet dat af tegen een wens om te groeien en te vernieuwen, en je weet dat een nauwkeurig zicht op de liquiditeitenstroom een noodzaak is”, vertelt Ronald Valenteijn. “Dit sparren met de OOvB bedrijfsadviseur heeft ertoe geleid dat ik ook steeds beter naar de toekomst van het bedrijf kijk. Welke zaken aandacht verdienen? Maar ook welke stappen ik op zakelijk gebied moet zetten om professioneler te zijn en de continuïteit van het bedrijf te bewaken. Juist op dat vlak waardeer ik het meedenkend vermogen van OOvB”, zo besluit Ronald Valenteijn.