Sfeervol Buitenleven

Sfeervol Buitenleven is gelegen in het landelijke buitengebied van Vianen, nabij Cuijk. Bij aankomst valt de bescheiden uitstraling op. Eenmaal kennisgemaakt met oprichter en mede-eigenaar Eric van Gorp, klopt dat beeld ook wel.

Het is alweer zo’n 14 jaar geleden dat Eric de kans kreeg om het toenmalige bedrijf in tuinhuizen over te nemen van de familie Hofmans. De omschrijving ‘bedrijf’ was wellicht iets te groots, want Eric begon in zijn eentje.

Al snel bleek Eric een behoorlijke ondernemer te zijn, de groei van zijn bedrijf was enorm. De kwaliteit en service bleek de beste reclame waardoor meer en meer mensen een beroep deden op het aanbod van Sfeervol Buitenleven. De collectie tuinhuizen en overkappingen werd langzaamaan uitgebreid met blokhutten, ateliers en bijgebouwen.

Gedurende de jaren groeide het aantal klanten. En om deze groei in goede banen te leiden, waren er steeds meer vakmensen nodig om de opdrachten te kunnen uitvoeren. Inmiddels bestaat het team van Sfeervol Buitenleven dan ook uit ruim 20 medewerkers. Eric van Gorp zag al snel in dat het prettig was om verantwoordelijkheden te kunnen delen met anderen. Dit leidde in 2016 al tot uitbreiding van de directie en eigenaarschap met Bart Kranenbroek en in 2020 nog een keer met de aansluiting van Frank Thijssen.   

Het is prettig dat Joop de taal van de banken spreekt en op juiste wijze kan onderbouwen hoe een nieuwe financiering onze groei helpt
Eric van Gorp

De toegevoegde waarde van Sfeervol Buitenleven laat zich meer en meer zien in maatwerk producten. Dit leidt niet alleen tot uitdagende opdrachten, maar ook tot opdrachten met een grotere omvang, zoals bijvoorbeeld een kantoor, B&B, geïsoleerde aanbouw, mantelzorgwoning of vakantiewoning.

De relatie tussen Sfeervol Buitenleven en OOvB adviseurs en accountants gaat al lang terug. Toen vaste OOvB bedrijfsadviseur Henk Venbrux enige tijd geleden zag dat de voorraadpositie een beslag ging leggen op het werkkapitaal, werd al snel de expertise ingeroepen van Joop Verbruggen, senior adviseur bedrijfsfinancieringen bij OOvB.

Gezien de langjarige relatie was al snel duidelijk wat nodig was. Eric van Gorp hierover; “Het is prettig dat Joop de taal van de banken spreekt en op juiste wijze kan onderbouwen hoe een nieuwe financiering onze groei helpt”. Het resultaat was een herfinanciering die voor Sfeervol Buitenleven alle ruimte voor groei biedt. “Het is fijn om te ervaren dat onze vertrouwde accountant ook zo waardevol was bij dit herfinancieringstraject. Dat geeft veel vertrouwen in de toekomst”, aldus Eric van Gorp.