Stukbouw

Stukbouw B.V.

Stukbouw is een begrip voor stukadoors en schilders. Niet alleen in Noord-Oost Brabant, vanwege de vestigingen in Schijndel, Tilburg en Oss, maar ook tot ver daarbuiten.

De groothandel in materialen, grondstoffen en machines voor stukadoors, schilders en specialisten in droge afbouw, ontstaat in 1979 als oprichter Henk Aarts besluit om zelfstandig ondernemer te worden. In 2000 neemt Martijn Aarts het bedrijf van zijn ouders over. De groei gaat gestaag verder en leidt tot een verhuizing naar de huidige locatie in Schijndel, met zo’n 7000m magazijn en uitbreidingen met nieuwe locaties in Tilburg, in 2010, en Oss, in 2019.

De groothandel is niet alleen bekend en gewaardeerd om het grote aanbod en voorraden, maar ook door de persoonlijke service en contacten. Al vroeg in de ochtend is het een drukte van jewelste als tientallen stukadoors en schilders, voordat ze naar hun werk rijden, nog even de laatste materialen of gereedschappen komen ophalen. “Het is het moment waarop de laatste nieuwtjes uitgewisseld worden, en even bijgepraat wordt met ‘collega’s’ onder het genot van een bekertje koffie”, zo vertelt Mark van Os, die verantwoordelijk is voor de financiën. Bij Stukbouw rijden dagelijks ook vele vrachtwagens rond om bestellingen rond te brengen. Toch blijkt voor velen het persoonlijke contact aan de balie een belangrijk moment van de dag. Van Os vult daarop aan; “het is dat gegeven dat ervoor gezorgd heeft dat we ook een vestiging wilde hebben in andere plaatsen als Tilburg en Oss”.

Een ander opvallend kenmerk van de groothandel is de royale showroom. “Die hebben we speciaal opgezet voor de klanten van onze klanten”. “Het wordt als prettig ervaren dat een stukadoor zijn klant kan verwijzen naar onze showroom zodat die klant met eigen ogen kan zien wat het effect en uitstraling van een bepaalde behandeling, kleur of materiaal is”, aldus Van Os. Naast de vele soorten stukwerk toepassingen zijn er in de showroom ook tal van interieuroplossingen te zien zoals lijsten of zelfs behangoplossingen die in natte ruimtes toegepast kunnen worden.

Stukbouw gelooft in de kwaliteit van de vakman. Daarom worden met regelmaat cursusavonden en workshops georganiseerd om nieuwe technieken uit te leggen, of te laten zien wat je met bepaalde toepassingen kunt realiseren.

OOvB is al sinds jaar en dag de vaste accountant en adviseur voor Stukbouw. Dankzij de interne financiële capaciteit heeft OOvB vooral een adviserende rol. Dat werd nog maar eens extra duidelijk bij de laatste uitbreiding met een vestiging in Oss. Dankzij de OOvB Financieringsdesk werd een professioneel financieringsvoorstel uitgewerkt waarmee een goede onderhandelingspositie bij banken werd verkregen. “Op die momenten realiseer je je weer eens extra goed dat het prettig is om een professionele partner te hebben als OOvB adviseurs en accountants”, zo besluit Mark van Os.

We hebben aan OOvB een echte sparringspartner, niet alleen op financieel gebied, maar ook op het gebied van ondernemerschap.
Mark van Os