Wouter Martens - Martens Groep

Wouter Martens - Martens Groep

Advies bij subsidietrajecten

Met een grote glimlach komt Wouter Martens op ons aflopen. De stevige tred verraadt een ondernemer die grote stappen zet om verder te komen. We hebben afgesproken op zorgboerderij / dagbesteding Wouterbergen. Een initiatief van Wouter en zijn vrouw Catharina. De zorgboerderij is ontwikkeld om een plek te bieden voor mensen met een geestelijke danwel lichamelijke handicap. Ze werken voornamelijk of bij de dieren, of ze houden de tuin op orde. Wouter Martens erkent dat het weinig te maken heeft met zijn dagelijks business; het vervaardigen van houtkrullen, vezels en houtpellets. Toch bekent hij dat een lach op het gezicht van een cliënt van de dagbesteding ook hem veel voldoening geeft.

Het bedrijf van Wouter Martens – Martens Groep - is één van de grotere aanbieders van houtkrullen, vezels, zaagsel en houtpellets in de Benelux. Vanuit Someren, Venray en het Belgische Wielsbeke worden wederverkopers bediend in heel Europa. In Someren en Wielsbeke wordt afvalhout verwerkt tot houtkrullen en verpakt in balen. In Venray en in Wielsbeke wordt houtafval en snoeihout verwerkt tot houtkrullen én tot houtpellets.

Daarvoor wordt ook schoon afvalhout (klasse 1) ingenomen. Na binnenkomst van het hout, wordt het hout vermalen in indrukwekkende shredders. Twee omvangrijke Biowarmte centrales gebruiken houtsnippers als brandstof om stoom op te wekken. De warmte die vrijkomt, wordt enerzijds gebruikt voor de productie en droging van de landbouwproducten. De stoom drijft eveneens een generator aan om stroom op te wekken. De stroom-overcapaciteit wordt teruggeleverd aan het reguliere energienet.

Het starten van een subsidietraject is een behoorlijk complex verhaal, wij zijn hier in 2008 mee gestart. OOvB is al jarenlang onze boekhouder en adviseert mij in dergelijke zaken.
Wouter Martens

Bij realisatie van de Biowarmte centrale heeft OOvB adviseurs en accountants een belangrijke rol gespeeld. De gigantische investeringen waren alleen maar uitvoerbaar als gebruik gemaakt zou kunnen worden van een SDE subsidieregeling. Binnen het team van OOvB adviseurs is dit subsidietraject opgestart en begeleid. Het voordeel was dat OOvB sinds jaar en dag adviseur is van Wouter Martens en kan meeschakelen op de snelheid die voor Wouter Martens wenselijk is. Deze betrokkenheid en de expertise tijdens het complexe subsidietraject heeft gezorgd voor een klinkend resultaat.

Wij hebben vanuit OOvB een accountmanager, hij is minimaal 1/1,5 dag in de week bij mij en daar neem ik alle in’s en out’s mee door.
Wouter Martens