Bedrijfsverkoop blijkt aantrekkelijke gedachte voor veel ondernemers

De verkoop van het eigen bedrijf blijkt voor veel ondernemers een aantrekkelijke gedachte. 17% van alle ondernemers overweegt hun bedrijf te verkopen binnen enkele jaren. Onderzoek binnen de fusie- en overnamemarkt, leert ook dat 70% van alle ondernemers denkt dat het een economisch goede tijd is om je bedrijf te verkopen. Tegelijkertijd dient vastgesteld te worden dat het vertrouwen in de toekomst niet zo goed is. Een groot deel van de ondernemers verwacht slechtere economische tijden waardoor verkoop van het bedrijf nu aantrekkelijk lijkt.

Een aantal jaren geleden was slechts 1 op 10 MKB ondernemers voornemens om het bedrijf op korte termijn te verkopen. Gevraagd naar de verwachte waarde van het eigen bedrijf, denkt een kleine 40% dat de waarde van het bedrijf over een jaar minder zal zijn dan vandaag. Dat heeft overigens niet alleen te maken met de verwachte omzet- en winstontwikkeling, maar ook met de verwachte tendens dat op dit moment meer wordt betaald bij een bedrijfsovername, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Denk je als ondernemer ook na over een eventuele bedrijfsverkoop? Wacht niet te lang met een gesprek met je OOvB bedrijfsadviseur.