Een succesvolle zomer ondanks alle twijfels?

In deze roerige tijden is het natuurlijk lastig om vooruit te kijken. Niemand weet hoe lang deze coronacrisis nog gaat duren. Maar onlangs las ik een artikel over hoe je in de horeca een succesvolle zomer kan draaien. Natuurlijk zijn nu de eerste mooie dagen alweer verleden tijd zonder dat je daar als horecaondernemer van gebruik hebt kunnen maken. Wellicht dat je toch alvast iets hebt aan de volgende tips, want laten we hopen dat we deze zomer toch nog van een gezellig terrasje kunnen genieten.

Verzorgd terras

Wanneer je een netjes en verzorgd terras kan aanbieden trekt dat meer klanten. Zorg daarbij ook voor een schoon terras. Je moet er voor zorgen dat gasten jullie terras kiezen door meer uitnodigend te zijn dan je collega’s horecaondernemers, denk daarbij aan mooie tafels, stoelen, parasols en overige aankleding.

Deskundig en enthousiast personeel

Investeer in goede medewerkers, zij zijn namelijk het visitekaartje van je onderneming. Geef je gasten een glimlach en maak oogcontact. Zorg er daarnaast voor dat je personeel goed op de hoogte is van de menu- en drankenkaart, zodat zij gasten kunnen adviseren in hun keuze.

Tijd is geld

Investeer in een goed werkend systeem tussen het personeel op het terras en achter de bar. Gasten willen natuurlijk niet te lang wachten op hun bestelling en een tevreden gast zal zorgen voor een hogere omzet. Gasten zullen geneigd zijn een tweede drankje te bestellen of het tafeltje zal eerder worden vrijgemaakt voor nieuwe gasten.

Binding

Investeer in zaken die er voor zorgen dat gasten langer blijven zitten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan speelgelegenheden voor kinderen, zolang kinderen zich kunnen vermaken zullen de gasten blijven zitten en zullen ze waarschijnlijk ook meer geld uitgeven. Daarnaast kunnen terrasverwarmers er ook voor zorgen dat gasten langer blijven zitten, wanneer het bijvoorbeeld ’s avonds afkoelt blijft het op jullie terras lekker aangenaam. 

Zoals gezegd, laten we hopen dat we deze zomer met zijn alle kunnen gaan genieten van alles wat het terras ons te bieden heeft!