Eindelijk akkoord voor nieuwe betalingsregels aan MKB bedrijven

We hebben het al vaker genoemd in één van onze OOvB nieuwsbrieven. Nu lijkt het er dan toch echt van te komen. Demissionair staatssecretaris van economische zaken, Mona Keijzer, heeft onlangs haar definitieve wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarmee MKB bedrijven kunnen rekenen op een betaling binnen 30 dagen vanuit het grootbedrijf.

Eindelijk akkoord voor nieuwe betalingsregels aan MKB bedrijven

Het was al langer een doorn in het oog voor de staatssecretaris dat MKB ondernemers zo lang moeten wachten op hun geld. De gemiddelde betaaltermijn is opgelopen naar 41 dagen.

Als een grootbedrijf zijn betaalmoment verzaakt, dan staat er voortaan een wettelijke rente van 8% op. Wanneer dit niet genoeg ‘motiveert’, kan de MKB ondernemer in kwestie een melding doen bij de Autoriteit Consument & Markt.

De eerste stap voor veel MKB ondernemers is overigens een goed zicht hebben op de betalingsmoraal van klanten. Dat vraagt dus ook om adequate financiële cijfers.

Bij veel MKB ondernemingen is het inzicht in de eigen financiële prestaties niet optimaal aanwezig. Herken je dit? Dan is het toch eens tijd om contact op te nemen met je OOvB bedrijfsadviseur.