Investeerders kritischer op crowdfunding verzoeken

Hoewel de rente ongekend laag blijft, en mensen met wat extra spaargeld naar ‘rendement’ zoeken, blijkt de interesse in crowdfunding projecten lager dan een jaar geleden.

Dat is de conclusie van enkele crowdfundingplatformen. Daarmee wordt voor het eerst sinds jaren de onstuimige groeitrend doorbroken.

In de eerste helft van 2020 haalden ondernemers in totaal een kleine 153 miljoen euro op via crowdfunding. Dat is ruim 12% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Aan de andere kant worden meer en meer ondernemers verwelkomd op één van de crowdfunding platforms. NLInvesteert, één van deze crowdfunding platforms, voert als reden aan dat ondernemers naar alternatieven zoeken buiten de bank om.

 

Om investeerders een passende bescherming te bieden wordt wel gevraagd om meer zekerheden. Alleen een goed verhaal en de belofte van een verleidelijke rente is niet meer voldoende om kapitaal te krijgen, zo bevestigt men bij NL Investeert.

Opvallend is dat vooral maatschappelijke projecten op steun kunnen rekenen. Crowdfunding komt daarmee ook nog niet helemaal los van het goede doelen imago wat in de aanvang van het crowdfunding tijdperk zo bepalend was.

Voor ondernemers geldt echter; wil je geld ophalen via een crowdfunding platform, zorg dan dat je niet alleen een droom hebt met een goed plan, maar zorg ook voor een professionele financiële onderbouwing.

Praat er maar eens over met de specialisten van OOvB | Financieringsdesk.

financieringsdesk@oovb.nl