Investeringsfondsen zien nieuw kapitaal toestromen. Een extra investeerder in je bedrijf? Iets voor jou?

Hoewel de corona-impact leidt tot een krimp bij vele bedrijven en verantwoordelijk is voor een aanzienlijke economische terugval, leidt dat nog niet tot een slechter ‘overname’ klimaat. De markt voor bedrijfsovernames gaat als een speer, om het populair te zeggen.

Een belangrijke reden is de lage rente. Private equity huizen zien een enorme toestroom van particulier geld. De reden daarvoor? Het geld op spaarrekeningen brengt niets op. Het investeren in vastgoed kent ook risico’s (denk maar eens aan de oplopende leegstand in binnensteden) en op de beurzen lijken aandelen overprijsd. Het alternatief is dus om geld te beleggen in bedrijven. Bovendien zijn er vele particulieren (ex-ondernemers) die het prettig vinden om een band te hebben met een bedrijf waarin ze investeren.

Voor veel ondernemers kan het aantrekkelijk zijn om een oud ondernemer (met geld) aan je bedrijf te verbinden. Naast nieuw geld om bijvoorbeeld bedrijfsgroei te financieren, kun je extra ondernemerskracht aan je bedrijf verbinden. Want, hoe fijn kan het zijn om af en toe eens met iemand te sparren die weet wat het betekent om ondernemer te zijn.

Er zijn natuurlijk ook risico’s aan verbonden. Veel oud ondernemers hebben immers een sterke mening. En stel dat deze mening botst met die van jou als ondernemer, dan heb je direct een uitdaging te pakken. Het is dan ook raadzaam om, voordat je een investeerder aan boord haalt, vele gesprekken hebt om inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van de betrokken investeerder.

 

Meer informatie?

OOvB Financieringsdesk kan je helpen – en in contact brengen – met mogelijke geïnteresseerde investeerders. Zij weten je te vertellen over de kansen en valkuilen.

financieringsdesk@oovb.nl