Kwijtschelding belastingschuld oplossing voor MKB’ers

Volgens MKB-Nederland zal de schuldenberg van het midden- en kleinbedrijf een loden last zijn voor de vele MKB ondernemers. Want al gaat het straks een stuk beter, de opgelopen schuld kan dan alsnog zorgen voor een faillissement, zo is het oordeel van zowel MKB Nederland als belangenorganisatie INretail.

Kwijtschelding belastingschuld oplossing voor MKB’ers.

Het kwijtschelden van de belastingschuld is de snelste manier om een ondernemer lucht te geven, is hun stelling.

Staatssecretaris Vijlbrief blijkt niet ongevoelig voor de argumenten. In ieder geval is helder dat de belastingdienst gericht gaat kijken hoe zij een soort van maatwerk kan leveren. Voor sommigen zal dat kunnen zijn een versoepeling van de terugbetaaltermijn. Voor anderen kan dat misschien een nog langere periode zijn. Allemaal afhankelijk van situatie en levenskansen, zoals de staatssecretaris zegt. In ieder geval is helder dat de belastingsschuld niet de ‘reden’ van een faillissement zou dienen te zijn, zo suggereert hij.

In ieder geval is het als ondernemer van belang dat je weet wat je positie is ten aanzien van de belastingdienst. Het is dan ook aan te raden om te blijven communiceren met je OOvB bedrijfsadviseur zodat je weet waar je aan toe bent.