Schuld door uitstel belastingen loopt op tot 11 miljard

De Nederlandse overheid doet er alles aan om de werkgelegenheid in stand te houden en ondernemers te helpen om door de coronacrisis heen te komen. De NOW regeling is inmiddels bekend in elk Nederlands huishouden en ook de belastinguitstelregeling is bekend bij het ondernemende deel van Nederland.

In totaal hebben zo’n 250.000 bedrijven op dit moment uitstel van belasting aangevraagd vanwege de corona-omstandigheden. Daarmee is een bedrag gemoeid van ruim 11 miljard euro. Vanwege de run op belastinguitstel, door de oorspronkelijk deadline van 1 oktober, heeft de overheid alsnog besloten om de aanvraagtermijn te verlengen tot 1 januari.

Om ervoor te zorgen dat de opgebouwde belastingschuld niet ineens terugbetaald hoeft te worden, is er een periode van 3 jaar gereserveerd om de belastingschuld te voldoen. Ondanks deze ruime terugbetalingsperiode is er zorg bij een groot aantal ondernemers. Daar waar de omzetten serieus zijn teruggevallen is de angst dat het alleen al een uitdaging zal zijn om überhaupt weer in een winstgevende positie terecht te komen. De extra belastingschuld zal dan naar verwachting als een molensteen om de nek van getroffen ondernemers hangen.

Wilt u meer uitleg over overheidsregelingen? Vraag ernaar bij uw OOvB bedrijfsadviseur.

info@oovb.nl