Meer dan miljard euro beschikbaar voor startups

De onzekere tijden zullen er zeker aan bijdragen dat de spaarrekening van vele Nederlanders oploopt tot recordhoogtes. Maar wat doe je dan met dat spaargeld als je er geen rente over ontvangt, of sterker nog, als je er geld voor moet betalen om het te ‘stallen’ bij de bank?

Een deel van deze groep lijkt het kennelijk aantrekkelijk om te gaan optreden als ‘investeerder’ voor startups. Hoewel investeerder misschien iets te gewichtig klinkt, is er niettemin een groot animo voor startende ondernemers die op zoek zijn naar geld.

Fundsup, een app die ideeën en geld bij elkaar brengt, ziet een stevige toename aan investeerders die met kleine bedragen kansrijke ondernemersideeën willen ondersteunen.   

Volgens de app is het zo dat sinds de uitbraak van Corona het aantal nieuwe investeerders met 40% is gegroeid. En volgens de directie van de app, zijn de gezamenlijke investeerders goed voor een kapitaal van 1,2 miljard euro.

Naast motieven als ‘een alternatief’ voor de lage rente, is een andere motivatie aan de orde. Veel investeerders vinden het aantrekkelijk om een verschil te kunnen maken. Het idee om een startende ondernemer te kunnen helpen in zijn ondernemersdroom voelt kennelijk aan als een betekenisvolle daad. Misschien is het zelfs wel compensatiegedrag voor het ontbreken van eigen ondernemerschap, zo beweert men bij Fundsup.

Voor startende ondernemers is het goed nieuws natuurlijk. Hoe groter de financieringsmogelijkheden, hoe groter de mogelijkheid voor ondernemers om hun ondernemersdroom te realiseren.

Tip!

Wil je zelf eens praten over financieringsmogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met de experts van OOvB Financieringsdesk. financieringsdesk@oovb.nl