MKB ondernemers zijn niet genoeg bezig met de toekomst van het bedrijf

Tal van financiële instellingen hameren erop dat indieners van een financieringsverzoek een plan dienen te hebben. Een plan waarin niet alleen staat waarvoor het gewenste geld gebruikt gaat worden, maar vooral ook een plan waarin staat wat de verwachte opbrengst is.

In een ondernemersmagazine werd hetzelfde geluid geroepen door een financieringsspecialist voor het MKB. Zij gaf aan dat in haar geval maar liefst 95% van de ondernemers, die zij sprak, zelfs geen plan hebben voor het aankomende jaar. Ze vergeleek deze groep ondernemers met ‘sitting ducks’, eenden die bijna hulpeloos hun lot afwachten als er een groep van jagers arriveert. Reagerend op het gevaar, in plaats van vooruitdenkend over de mogelijke dreigingen. Bij OOvB Financieringsdesk roept dit beeld zeker enige herkenning op. Daarbij komt ook nog het feit dat aanvragende ondernemers vooral gefocust zijn op omzetgroei en nauwelijks bezig lijken met de werkelijke bijdrage onder de streep.

“Ondernemers zijn van nature positief en rekenen vaak de goede kant op, toch kan een reële doorrekening ander licht op de zaak laten schijnen”, aldus één van de OOvB Financieringsdesk specialisten. “En, hoewel ondernemers liever ‘meedenkers’ hebben dan kritische vragenstellers, is de uitkomst in vrijwel alle gevallen goed.”

Wil je eens op een goede inhoudelijke manier doorpraten over de toekomst van je bedrijf? Praat er eens over met een OOvB bedrijfsadviseur.