OOvB Klantcase: Kinderopvang Eerste Klas

"We groeiden al heel snel uit onze jas"

Chantal Spanjaard en Susan van Doren glunderen van trots als ze vertellen over hun bedrijf. In vijf jaar tijd is de opvang enorm gegroeid. “Dit hadden we alleen maar kunnen dromen”, vertelt Chantal.

Beiden hebben een achtergrond in de kinderopvang en ruim vijf jaar geleden hebben zij de handen ineen geslagen met de start van hun eigen kinderopvang. De locatie is snel gevonden op de Heiligenberg in Cuijk. Het perceel wordt gekocht en de tekeningen voor de huisvesting zijn zo gemaakt. “Boerderijstijl, met hoge, open ruimtes, maar dan wel in een modern jasje”, licht Chantal toe. In augustus 2017 opent Kinderopvang Eerste Klas de deuren voor de eerste kindjes (en hun ouders).

 

Direct vanaf de start gaat het hard. Eerst met een kinderdagverblijf (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) samen in één gebouw, maar al snel blijkt de vraag naar de BSO meer dan ze hadden verwacht en lopen ze er tegenaan dat de leeftijden in de BSO-groep teveel uiteen gaan lopen. Amper twee jaar na de opening beseffen ze dat ze de grond naast hun eigen pand nodig hebben voor uitbreiding.

 

Lees hier het hele interview.