Samenwerking tussen ziekenhuizen en private zelfstandige klinieken leidt tot betere zorgverlening

Binnen de wereld van zorg wordt het nieuws vooral gedomineerd door de beschikbaarheid van corona-vaccins en de discussie over de risico’s van bijwerkingen. Toch gebeurt er aan de achterkant veel meer dan dat.

Samenwerking tussen ziekenhuizen en private zelfstandige klinieken leidt tot betere zorgverlening

Eén van de opvallende zaken is de samenwerking die ontstaat tussen enkele zelfstandige klinieken en ziekenhuizen. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, vorig jaar, was het ook al zo dat beademingsapparatuur beschikbaar werd gesteld door zelfstandige klinieken aan ziekenhuizen. Maar ook nu blijkt nog steeds sprake van een goede samenwerking tussen verschillende partijen. Een voorbeeld is Equipe zorgbedrijven en het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis. Equipe levert niet alleen mankracht, maar heeft ook operatiekamers beschikbaar gesteld zodat ‘reguliere’ operaties toch uitgevoerd kunnen worden.

Wellicht leidt deze ‘noodgedwongen’ tot een verdere samenwerking in de toekomst, is de conclusie van de verantwoordelijke zorgprofessionals. Het zal in ieder geval de flexibiliteit ten goede komen, is de gedachte.