VEKI (versnelde klimaatinvestering in de industrie)

In het verleden hebben wij al eens bericht over de VEKI (Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie). Momenteel staat deze regeling nog open tot en met 9 januari 2024. Echter is het vanaf heden ook mogelijk om projecten op het gebied van circulaire economie, waterstofgebruik en specifieke warmte-infrastructuur in te dienen.

Naast initiatieven voor recycling en hergebruik van afval van derden, is nu ook recycling en hergebruik van eigen afval mogelijk. Ook wordt de vervanging van primaire grondstoffen door secundaire (hergebruikte, teruggewonnen of gerecyclede) grondstoffen ondersteund. En ook voor productieprocessen waarin minder grondstoffen worden verbruikt is nu subsidie beschikbaar.

Ondernemers die willen investeren in installaties, apparatuur en machines die waterstof gebruiken kunnen nu ook gebruikmaken van de VEKI-regeling.

Tevens is er onlangs een update gegeven over de status van het huidige beschikbare budget. Deze subsidieregeling accepteert aanvragen van 15 maart 2023 tot 9 januari 2024. Het beschikbare budget voor deze periode bedraagt € 138 miljoen. Tot op heden is er al € 2.442.662 aan subsidies toegekend, wat resulteert in een resterend budget van € 135.557.338.

Wil je meer informatie over de VEKI? Kijk dan eens op de site van onze partner vindsubsidie.nl. Daar vind je alle antwoorden. 

 

 

 

Bron: vindsubsidie.nl